Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"De zoenlippen Angelina Jolie"

Van de geur van lavendel en sandelhout schijnen mensen rustiger te worden. Niet zo gek dus dat de geur van bloemen tegenwoordig steeds vaker wordt ingezet om agressie tegen te gaan. Adam Tasi van het gespecialiseerde bureau SmartNose, heeft al verschillende tests uitgevoerd met geur als antiagressiemiddel.In Leiden en Den Haag stapten reizigers bijvoorbeeld in een stadsbus met citrus en bloemachtige geur. Vooral vrouwen voelden zich daardoor een stuk veiliger in de bus. En op een politiebureau in Rotterdam Rijnmond werd al eens het effect van sinaasappelgeur getest. Arrestanten hadden minder kalmerende medicijnen nodig en waren aanzienlijk rustiger.

Een volgend interessant project is een uitgaansgebied met nogal een reputatie: Stratumseind in Eindhoven. Er is al van alles geprobeerd om het gebied veiliger te maken. En hopelijk gaat de geur van bloemen de oplossing bieden. Fresia's, brem, seringen en hyacinten zijn waarschijnlijk het meest geschikt. Maar mocht dat niet werken, dan is het ook nog een idee om er een plant te plaatsen die enorm stinkt! De reuzen aronskelk bijvoorbeeld, ook wel penisplant' genoemd. Als die in bloei staan, verspreiden ze een verschrikkelijke geur van rotte eieren.Eens kijken wie er dan nog zin heeft om iets te vernielen. Of zet de agressievelingen op het verkeerde been. Bijvoorbeeld met hot lips, de meest sexy plant van Costa Rica. De vuurrode bloem van deze plant lijkt sprekend op de zoenlippen van Angelina Jolie. Dan denk je toch vanzelf aan hele andere dingen dan vechten?

Van 21 september tot en met 1 oktober zijn de Kleurrijke Verhalen Dagen. Bij besteding van 20 euro aan bloemen of planten bij deelnemende bloemisten ontvangen consumenten een gratis boeket. De Kleurrijke Verhalen Dagen zijn een initiatief van Plantion en bij Plantion aangesloten detaillisten.
Publicatiedatum: