Handelsmissie naar tuinbouwbouwgebieden Italië

Van 28 november tot 2 december wordt er een handelsmissie georganiseerd naar de Italiaanse tuinbouwgebieden Lazio en Veneto.

De missie richt zich met name op de “undercover” (lees: onder plastic) teelt voor voedingsgewassen en sierteelt. De reis wordt georganiseerd door Phaff Export Marketing in samenwerking met Sense Marketing & More. Voor deze reis kan een RVO voucher aangevraagd worden, hetgeen deelname aan deze missie extra aantrekkelijk maakt.De Italiaanse markt
De undercover teelt in Italië heeft een omzet van €3 miljard per jaar. 52% van alle sierteeltproducten wordt undercover geproduceerd en 8% van de totale oppervlakte door groenten. Het land telt 30.000 kastuinbouwbedrijven, maar dat aantal neemt af. Totaal ligt er 37.000 ha bedekte teelt.

De teelt concentreert zich met name in de regio’s Campagnia, Lazio, Veneto en Sicilië, terwijl voor sierteelt ook Apulië heel belangrijk is. De productie vindt met name plaats in kassen met plastic bedekking. De laatste jaren is er een enorme schaalvergroting met de wens de productie ook te intensiveren naar hogere opbrengsten per hectare.

Italië telt 30.000 kastuinbouwbedrijven, een dalende trend. Totaal ligt er 37.000 hectare undercover teelt in Italië.

De handelsmissie
Tijdens de missie, die begint in Rome op de residentie van de Ambassadeur, zullen de deelnemers in contact worden gebracht met de lokale producenten en een beeld krijgen van de investeringen in Italië en de mogelijkheden hierop in te springen. Nederland heeft in Italië een goed imago inzake de tuinbouw in al haar facetten.
De kosten voor deelname aan deze missie bedragen €1.975 exclusief BTW en reis- en verblijfkosten. Via RVO kunnen beginnende exporteurs een voucher ter waarde van €1.500 aanvragen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Phaff Export Marketing, 0321-387933, pem@phaff.com of Sense Marketing & More, 06-24801322, p.ras@sensemarketing.nl.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.