Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dümmen Orange neemt Hobaho over

Hobaho, specialist in bemiddelen en veredelen van bloembollen, heeft zich aangesloten bij Dümmen Orange. Dümmen Orange neemt per 13 september de aandelen van Royal FloraHolland over. De overname is naar eigen zeggen een belangrijk onderdeel in de realisatie van de strategie van Hobaho om te groeien en te innoveren in de bloembollensector. Dümmen Orange en Hobaho zeggen de ambitie te delen om een significante positie in belangrijke gewassen te verwerven door toepassing van innovaties in de veredeling, productie en verkoop.

De toevoeging van Hobaho verbreedt het assortiment van Dümmen Orange via Hobaho’s bestaande verkoopkanalen. De belangrijkste gewassen in het assortiment zijn Tulp, Lelie, Calla, Narcis, Hyacint, Gladiolen en daarnaast een brede reeks van bijzondere bolgewassen. Hobaho heeft al verschillende onderzoeksinitiatieven opgezet om het ontwikkelen van nieuwe rassen te versnellen en om resistentie eigenschappen versneld te realiseren door combinatie van nieuwe en traditionele verdelingstechnologieën. Door krachten te bundelen krijgen deze initiatieven een impuls als gevolg van de aanwezige kennis, ervaring en investeringsmogelijkheden.
Foeke Gardenier, algemeen directeur van Hobaho: “Deze overname is niet alleen een grote kans voor alle business units om onze strategische doelen te realiseren. Het heeft ook voor onze klanten een positief effect vanwege de versnelling en verbetering van de veredeling in bloembollen en het realiseren van een meer duurzame productie”.

Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland en voorheen aandeelhouder van Hobaho: “Vanuit onze strategie 2020 is het een logische stap om ons belang in Hobaho over te dragen. Dit is een goede stap in de verdere ontwikkeling van Hobaho en Dümmen Orange. Het brengt de sierteeltsector meer mogelijkheden om beter product op de markt te brengen.”

Biense Visser, CEO van Dümmen Orange, spreekt van een geweldige aanvulling op de portfolio: "Dümmen Orange verwelkomt haar nieuwe collega's en is er trots op dat Hobaho de activiteiten van Dümmen Orange verder zal uitbreiden naar een voor ons nieuw segment van de sierteelt. Dit maakt het mogelijk voor Dümmen Orange om meer klanten beter te kunnen bedienen. De overname heeft geen personele gevolgen voor de organisatie en de huidige werkwijze van Hobaho wordt gehandhaafd.”

Publicatiedatum: