terugblik NZBT

Veel bezoek, maar toch niet helemaal tevreden

De organisatie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling laat weten meer dan tevreden te zijn met het bezoekersaantal van de 31e editie. Door de verplaatsing naar een vast tijdstip buiten de schoolvakanties was de organisatie benieuwd naar het aantal bezoekers dat het evenement dit jaar zou trekken. Er op voorhand van uitgaande, dat dit aantal met name op donderdag en vrijdag minder dan in voorgaande jaren zou zijn, zijn er boven verwachting toch rond de 15.000 bezoekers geteld. Vooral op zaterdag en zondag stonden er regelmatig lange rijen voor de deur van de Oude Kerk in Naaldwijk. De bezoekers kwamen, niet alleen uit de eigen regio, maar uit alle windstreken van ons land en soms van ver daarbuiten.Tegelijkertijd vertelt Anneke Duyvesteijn, bij de tentoonstelling verantwoordelijk voor de PR, tegen het AD wat jaloers te zijn op alle aandacht voor het Varend Corso, waarbij het bezoekersaantal schril afsteekt. "Ik gun ze alle aandacht. Maar de Nationale Zomerbloemententoonstelling is ook gewoon een nationaal evenement. Het corso krijgt alle aandacht, maar wij zijn hier ook mee bezig vanaf januari."

NZBT-keuring

Basis van de tentoonstelling was, zoals in voorgaande jaren, de NZBT-keuring, die bestaat uit inzendingen van zomerbloementelers. Ondanks de talloze hagelbuien en windhozen in diverse delen van ons land, was het aantal inzendingen van 444 toch nog erg hoog. Dit aantal lag weliswaar iets lager dan vorig jaar, maar toen was met 461 inzendingen het record van 2009 (455) verbroken. Het product met de hoogste score uit de tentoonstelling was Hydrangea macrophylla ‘Mammoet’ van kwekerij Jos Otte uit Kapelle met een 9,75. Jos Otte mag zich hiermee Meesterteler 2016 noemen.

Thema en themabloem
De manier waarop het thema ‘Hollands Glorie’ was uitgewerkt, oogstte naar eigen zeggen veel bewondering. Ook de verwerking van de themabloem van 2016: Hydrangea, snijhortensia in de hoge zuilen op het koor van de kerk en in de ‘gordijnen’ rondom de preekstoel, kreeg veel lof.

bron: NZBTPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.