Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge studenten maken kennis met de wereld van veredeling

Afgelopen woensdag verwelkomde Anthura de generatie van de toekomst van de Summer School Green Genetics en de Summer School Greenhouse Horticulture. Tijdens deze summer schools, georganiseerd door Wageningen Academy and Wageningen UR Plant Breeding, leren jonge studenten over de basis onderwerpen van plantveredeling, teelt, productie, economie en nieuwe veelbelovende technologieën.

"Met veel plezier hebben wij hen meegenomen op een expeditie in de wereld van veredeling, wat wij zien als het creëren van kunst, het produceren van nieuwe variëteiten om over de hele wereld mensen te verbazen en het onmogelijke mogelijk te maken door grenzen te doorbreken met de laatste technieken en innovaties," aldus Anthura.Na een rondleiding door de kas, leerde de jonge generatie over de innovaties en uitdagingen van veredeling, zoals de lange generatietijd van de gewassen, de genotypering van zeer heterozygote diploïde en de fenotypering van belangrijke eigenschappen. Daarnaast kregen ze een kijkje in de uitdagingen van productie, de groei van weefselkweek naar een jonge plant, en de uitdaging van het overbruggen van de kloof tussen de fokkerij en verkoop van (product management) en marketing.

Voor meer informatie:
Anthura
www.anthura.nl
Publicatiedatum: