5 september

Generade en Rabobank houden avond over Fusarium

Generade houdt samen met het lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek van Hogeschool Leiden en de Rabobank Bollenstreek op 5 september een presentatie voor alle belanghebbenden over Fusarium.

Deze avond vindt plaats bij Rabobank Bollenstreek, Wilhelminalaan 3 in Hillegom en begint om 19.30 uur. Tijdens deze presentatie krijgen de aanwezigen inzichten in de voortgang van het onderzoek, de tot nu toe behaalde resultaten en een praktische vertaling voor toepassing van de onderzoeksresultaten in de bollenbranche. Willem van Leeuwen zal een toelichting geven op het onderzoek en de uitkomsten van het Fusariumproject tot nu toe en Ken Ramroochsingh zal een vertaling van de resultaten geven naar de praktijk.

In het Tulp Initiatief van Generade werken kennisinstellingen (hogescholen en universiteiten), bedrijfsleven (onder andere telers, veredelaars en broeiers) en andere belanghebbenden samen aan praktisch onderzoek gericht op de Fusariumschimmel die voor grote economische schade in de tulpenbranche zorgt. Een netwerk van wetenschappers en ondernemers heeft zich gevormd om te achterhalen wanneer en waar besmetting plaatsvindt en op welke wijze de bol kan worden beschermd tegen Fusarium.

bron: BloembollenVisie

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.