Uitzendbureau fraudeert met onderwijsaftrek Poolse uitzendkrachten

Hof Den Haag oordeelt dat X bv niet aannemelijk maakt dat de Poolse uitzendkrachten de beroepspraktijkvorming hebben gevolgd die hoort bij de BBL (beroepsbegeleidende leerweg) van de opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent. Er bestaat geen recht op de afdrachtsvermindering onderwijs.

X bv, een uitzendbureau, heeft met name laaggeschoolde Poolse uitzendkrachten in dienst. De Polen werken met name in de tuinbouw en de bloemenhandel. Bepaalde uitzendkrachten moeten deelnemen aan een door X bv aangeboden scholingstraject. In verband hiermee claimt X bv de afdrachtsvermindering onderwijs. De inspecteur is echter van mening dat niet aan de voorwaarden voor de afdrachtsvermindering wordt voldaan. Rechtbank Den Haag oordeelt dat X bv niet aannemelijk maakt dat de Poolse uitzendkrachten de beroepspraktijkvorming hebben gevolgd die hoort bij de BBL van de opleiding Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent. De rechtbank overweegt daarbij dat niet is gebleken dat de uitzendkrachten in de praktijk onderricht van het beroep Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent hebben gekregen. Met name is volgens de rechtbank niet gebleken dat het praktijkdeel 60% of meer van de studieduur heeft betroffen. Ook overweegt de rechtbank nog dat X bv weliswaar heeft gesteld dat er voldoende capaciteit voor de praktijkbegeleiding aanwezig was, maar dat dit niet is onderbouwd. Het gelijk is aan de inspecteur.

Lees meer op TaxLive

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.