Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ed Griekspoor

Mopabloem groeit uit zijn jasje

Tholen - Een jaar of 3, 4 geleden werd er ook al gebouwd, maar dat is nu eigenlijk alweer te klein aan het worden. “Daarom bouwen we een stukje opkweekruimte bij. Een oud pand, een beetje ons rommelhok, is tegen de vlakte gegaan en daar komt nu 3.500 meter ‘hoogbouw’ voor in de plaats.”Dat vertelt Ed Griekspoor van Mopabloem, een groot bloementeeltbedrijf uit Rijsenhout, Noord-Holland. Op het bedrijf worden jaarlijkse vele miljoenen tulpen op water in bloei getrokken, waarna deze hun weg vinden naar alle hoeken van de wereld.

Niet alleen Mopabloem maakt een groeispurt door; de hele tulpensector zit de laatste jaren in een versnelling. “Als je kijkt naar de aantallen die de markt 10 jaar geleden te verstouwen kreeg en dat vergelijkt met nu, dan is die groei bijna onvoorstelbaar. De tulp is de roos van voorheen aan het worden. Naar mijn idee komt dit vooral op conto van de supermarkten. Die willen en masse tulpen in het schap.”Constante lijnen
Van die supermarkt moet Mopabloem het overigens ook hebben. “Wij beleveren grote retail partijen, alles direct en niets over de klok. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk constante lijnen. Een markt als bijvoorbeeld de Russische is daarom voor ons minder interessant: daar kun je met de vrouwendag in een keer een paar hele grote orders kwijt, maar daarna is het niks meer. Wij proberen klanten te binden en leveringen zoveel mogelijk te spreiden.”

De voortgang van de bouw is te volgen op de Facebookpagina van het bedrijf. Half september moet het klaar zijn – en dat gaat lukken, want alles loopt volgens schema. Het laatste beton is inmiddels gestort en men kan nu de hoogte in.


Voor meer informatie:
Mopabloem
Rijshornstraat 191
1435 HH Rijsenhout
T: +31 (0)71 4035487
F: +31 (0)71 4026394
M: +31 (0) 6 22803001
E: [email protected]
www.mopabloem.nl