Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamerplanten in het wild

Heb jij al een ticket geboekt naar de zon? Of ga je ergens cultuur snuiven? Waar deze zomer je ook gaat brengen, er bestaat een grote kans dat je een kamerplant in het wild gaat spotten.Europa
Als je met de auto richting het zuiden van Spanje rijdt, kom je een verscheidenheid aan flora en fauna tegen. Zwierige sinaasappelbomen, velden vol zonnebloemen en de altijd kleurrijke Bougainvillea. Dat fijne beetje vakantiegevoel dat de Middellandse Zee geeft, kun je makkelijk naar Nederland halen. Veel planten uit dit gebieden doen het met een beetje hulp best prima.

Aziƫ
Reis je af naar China of Japan? Vergeet niet om naast alle bijzondere tempels die je gaat bezoeken en de exotische gerechten die je gaat proeven, een oogje open te houden voor de Azalea die hier oorspronkelijk vandaan komt. De woonplant die in het westen bekend is, is gecultiveerd door Boeddhistische monniken.

Afrika
Als je naar het continent Afrika gaat, en dan om precies te zijn Madagaskar, kun je genieten van een unieke natuur. Het eiland staat bijvoorbeeld bekend om de Baobab, maar wist je ook dat de Stephanotis hier vandaan komt? In het wild kunnen de lianen tot ruim 5 meter lang worden.

Zuid-Amerika
Vanaf Midden-Amerika tot aan het uiterste puntje van Zuid-Amerika kun je ze vinden in alle maten en vormen die je je maar kunt bedenken: cactussen! Deze stekelige woonplanten doen het zeer goed in droge en hete gebieden. Zo goed, ze worden met gemak breder en langer dan jij zelf bent. #cactifever

Australiƫ
Vertrek je naar de andere kant van de wereld? Down under is niet alleen het land van de kangoeroe, maar ook thuisbasis van een wel heel bekende woonplant: de Kentia palm. Om precies te zijn werd de plant ontdekt op het paradijselijke Lord Howe-eiland, en daar komen de kleine plantjes nog steeds vandaan.

De planten mag je helaas niet zomaar meenemen, dus koop ze bij terugkomst in Nederland bij je lokale bloemist of tuincentrum.

Bron: Mooi wat planten doen / Illustraties door Marloes de Vries.
Publicatiedatum: