Omzet Hornback groeit met ruim 5%

Het resultaat van Hornbach blijft stijgen. Het boekjaar 2015/2016 (1 maart 2015 tot 29 februari 2016) realiseerde de projectbouwmarktketen een geconsolideerde omzetgroei van 5,1% tot 3,8 miljard euro. Bij de divisie Hornbach Baumarkt AG steeg de omzet zelfs met 5,3% naar 3,5 miljoen euro. Dit grootste en belangrijkste deelconcern van de Group omvat 153 projectbouwmarkten met tuincentra in negen Europese landen.

Deze positieve lijn is ook te zien bij Hornbach Nederland. ‘In Nederland voorzien we duidelijk in een behoefte en halen we zelfs een omzet stijging met dubbele cijfers’, laat financieel directeur Wim Sigmond weten. Eind 2015 zijn in Best en Geleen twee nieuwe vestigingen geopend. Daarnaast ziet Sigmond groei in e-commerce. ‘De omzet via de onlineshop stijgt. Wij geloven dat onze huidige e-commercestrategie in lijn is met de voortdurende transformatie van de commerciële wereld. Daarom blijven wij consequent investeren in e-commerce.’

Vanwege de omzetgroei heeft Hornbach Group tevens het dividend verhoogd. Bij het aandeel Baumarkt is een dividendverhoging voorgesteld van 13 procent.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.