Input gevraagd voor herziening Barometer Duurzame Bloemist

SMK roept handelsbedrijven, detaillisten en andere belanghebbenden op om mee te denken met de herziening van de Barometer criteria. Heeft u verbeteringen voor de Barometer Duurzame Bloemist? Meld deze dan aan.

De handel en retail zijn continu in beweging. Om de Barometer criteria actueel en ambitieus te houden wordt er periodiek een herziening gedaan. Daarom vraagt SMK om verbeterpunten op het huidige certificatieschema of nieuwe ontwikkelingen te melden. Een herzieningspunt is bijvoorbeeld om te onderzoeken of er naast de duurzame inkoop van bloemen ook andere onderdelen of bedrijfsmaterialen d.m.v. duurzame inkoop kunnen worden beloond/gestimuleerd.

Herzieningspunten
SMK heeft een lijst met de herzieningsonderwerpen die door het College van Deskundigen al aangemerkt zijn als aandachtspunten. Om te voorkomen dat u inbreng levert die daarmee doubleert, kunt u de lopende herzieningsonderwerpen raadplegen:
  • Onderzoeken of er nog andere certificaten voor inkoop van duurzamere producten zijn die in het Barometerschema kunnen worden opgenomen?
  • Updaten maatregelen voor verduurzamen van vervoersmiddelen
  • Updaten verpakkingsmaatregelen
  • Onderzoeken hoe met energiebesparende maatregelen om te gaan bij bloemisten die al langer gecertificeerd zijn
  • Onderzoeken op welke onderdelen, naast bloemen en snijgroen, nog meer duurzaam kan worden ingekocht
Herzieningsformulier
SMK behandelt alleen volledig ingevulde herzieningsformulieren Barometer Duurzame Bloemist 2016 die vóór vrijdag 5 augustus 2016 zijn aangeleverd. Verzoeken tot wijziging of het opnemen van een nieuwe maatregelen dienen voldoende te zijn onderbouwd met informatie, zo mogelijk uit onafhankelijk onderzoek. Waar gewenst garandeert SMK vertrouwelijkheid van de informatie.

Download hier het herzieningsformulier Barometer Duurzame Bloemist 2016

Het College van Deskundigen agro/food Plantaardig behandelt uw inbreng en besluit of deze al dan niet wordt meegenomen in de herziening. De herzieningsconcepten worden dit najaar besproken in een openbare hoorzitting waarna de nieuwe criteria eind dit jaar worden vastgesteld en gepubliceerd.

Voor meer informatie & vragen kan u contact opnemen met Jori Langwerden, projectmedewerker agro/food bij SMK, jlangwerden@smk.nl of 070 358 63 00.

bron: SMK

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.