Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veni Calcium is multifunctionele boost voor uw planten

De afgelopen jaren zijn er positieve resultaten behaald met Natural Calcium in zowel Nederland als Engeland in verschillende gewassen zoals Phalaenopsis, rozen, potplanten en gras. Daarom wordt dit product nu officieel geïntroduceerd onder de nieuwe merknaam Veni Calcium.

Calcium is zeer belangrijk voor de vitaliteit en de gezondheid van de plant. Veni Calcium biedt de plant dit essentiële element in een zeer makkelijk opneembare vorm en kan zelfs lokale calciumtekorten corrigeren.

Veni Calcium zorgt voor een probleemloze opname van het essentiële element calcium. Dat is een voorwaarde voor een goede groei van het gewas. Veni Calcium is een gefilterd waterextract van calciumcarbonaat met 12 - 14 % oplosbaar calciumoxide (CaO).

Planten nemen grote hoeveelheden calcium op via de waterstroom die door verdamping plaatsvindt. Er zijn situaties waarin de plant een helpende hand nodig heeft. Zo gaat bij een snelle groei de meeste calcium naar de actief verdampende delen van de plant. Calcium is niet mobiel: zodra een calcium-ion is ingebouwd in de celwand, kan de plant het niet meer verplaatsen. Zo kunnen lokale tekorten aan calcium ontstaan. Bijvoorbeeld neusrot is hiervan een gevolg.

Veni Calcium is zeer goed opneembaar
Veni Calcium is goed opneembaar. Dit heeft alles te maken met de speciale samenstelling. In de meeste calciummeststoffen is het positief geladen calcium-ion gebonden aan grote, negatief geladen ‘tegen-ionen’ uit sulfaat, nitraat en chloride. Dit gaat ten koste van zowel de opneembaarheid als de effectiviteit. In Veni Calcium heeft Koppert de tegen-ionen klein gehouden, waardoor calcium beter en zelfs via het blad wordt opgenomen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Koppert consultant of distributeur.
Publicatiedatum: