Philips en Dümmen Orange gaan samenwerken

Philips Lighting start een intensieve samenwerking met Dümmen Orange. Beide bedrijven gaan zo hun kennis vergroten van de effecten van LED belichting op onder andere nieuwe rode rozenvariëteiten. Vrijdag 29 april ondertekenden beide bedrijven het contract. Na deze eerste stap zullen meer projecten volgen. Op het rozenveredelingsbedrijf in Kudelstaart is inmiddels één kap ingericht met een combinatie van SON-T lampen (80 µmol/m2/s) en Philips GreenPower LED toplighting (80 µmol/m2/s); totaal 160 µmol/m2/s.Belichten van rode rassen
De installatie van de LED is de eerste zichtbare stap van het rode Avalanche+ project. Binnen dit veredelingsprogramma staat de zoektocht naar een nieuwe rode roos centraal. Naar verwachting komen de eerste commerciële rassen in 2017/2018 op de markt.

Het eerste ras uit dit programma wordt nu belicht met de hybride belichtingsinstallatie, samen met andere variëteiten.“Rode rassen hebben baat bij een hoog lichtniveau. Door het extra belichten met LED lampen van Philips van onze veredelingslocatie kunnen we hetzelfde lichtniveau bereiken als de modernste rozenbedrijven”, geeft Dennis van Dijk, Product Manager roos bij Dümmen Orange aan.

Impuls voor rozenteelt
De roos is een belangrijk gewas voor de Nederlandse sierteelt. De samenwerking tussen de twee bedrijven is een stap om de rozenteelt een nieuwe impuls te geven. “Voor ons is het zeer waardevol om met een internationaal veredelaar samen te werken. Zo kunnen we toetsen wat het effect is van de technologische ontwikkelingen op meerdere gewassen en variëteiten. Met name het verhogen van kwaliteit en rendement vinden wij belangrijk”, zegt Udo van Slooten, managing director Philips horticulture LED solutions.“Wij zijn trots dat we samen optrekken met een partner als Philips. Hierdoor kunnen we telers meer vertrouwen geven en zekerheid bieden voor de toekomst”, geeft Van Dijk aan.

LED’s rozenteelt sterk in opmars
Philips GreenPower toplighting staat sterk in de belangstelling bij rozentelers. Vorig jaar hebben rozenkwekerij Wimceco en bloemenkwekerij Scheers in België geïnvesteerd in LED’s als aanvulling op hun HPS installatie. LED zorgt voor kwaliteits- en productieverbetering in het gewas en bieden de mogelijkheid om op donkere dagen in het voorjaar en de zomer te belichten. De Nederlandse rozenkwekerij Porta Nova verwacht in haar proef met name een verbeterde kwaliteit. Bij het Delphy Improvement Centre in Bleiswijk vindt onderzoek plaats naar 100% LED belichting bij rozen.Voor meer informatie:
Philips Horticulture LED Solutions, Nederland
Daniela Damoiseaux, Global Marcom Manager
Tel.: +31 (0)6 316 5 2969
daniela.damoiseaux@philips.com
www.lighting.philips.com/main/products/horticulture/language-selector.html

Dümmen Orange
Dennis van Dijk, Product manager Rose & Fillers
Tel.: +31(0)6 83694245
d.vandijk@dummenorange.com
dummenorange.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.