8 maart 2016, Roelofarendsveen

Naktuinbouw organiseert workshop bedrijfshygiëne

Ziekten en plagen liggen overal op de loer. In de workshop Bedrijfshygiëne (in groente- en siergewassen, inclusief aardbeiplanten) leert u wat de risicogebieden zijn en hoe u indringers geen kans geeft. Schrijf u in vóór 27 januari 2016 en ontdek op 8 maart tijdens de workshop het belang van hygiënemaatregelen.

Het belang van bedrijfshygiëne
Wist u dat een mobiele telefoon een verzamelplaats is van bacteriën? En zo zijn er nog meer broeihaarden op uw bedrijf die met de juiste maatregelen te bestrijden zijn.

Tijdens presentaties, opdrachten en spelachtige momenten krijgt u zicht op de risicogebieden op een bedrijf en hoe u deze broeihaarden kunt voorkomen. Het belang van hygiënemaatregelen loopt als een rode draad door de hele workshop en aan het eind weet u hoe u mee kunt werken aan een gezonde teelt op uw bedrijf.

De workshop begint met plantenziektekunde, waarbij u inzicht krijgt in de aard van bacteriën, schimmels, virussen, viroïden en insecten en de infectie- en verspreidingsmogelijkheden. Ook komt het hygiëneprotocol aan bod. U leert uw praktijksituatie kritisch te beoordelen en mee te denken over praktische verbeteringen.

Voor wie?
De workshop is specifiek ontwikkeld voor uitvoerend personeel van groente- en aardbeiplantenkwekers en vermeerderingsbedrijven van teeltmateriaal in de sierteeltsector, zaadproducenten van gewassen als tomaat en telers van siergewassen. Denk hierbij aan gewasverzorgers en enters.

Wanneer en waar?
De workshop wordt georganiseerd op 8 maart 2016 van 13.00 - 19.00 uur bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen.

U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier, vóór 27 januari 2016.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven