Evanthia

Twee Award of Garden Merit nominaties voor Sunsation zonnebloemen

De Sunsation Yellow en Sunsation Lemon zijn door de Royal Horticultural Society (RHS) in het Verenigd Koninkrijk genomineerd voor een AGM-award. Deze AGM award, de Award of Garden Merit, wordt alleen toegekend aan in de tuin uitzonderlijk goed presterende variëteiten gedurende het gehele seizoen waarin ze getest worden.


Links de Sunsation Lemon, rechts de Sunsation Yellow

Dit jaar werd er in het kader ‘het jaar van de zonnebloem’ in Wisley in het VK een zeer grote zonnebloemenproef opgezet met meer dan 130 zonnebloemenvariëteiten. Een jury van vakspecialisten heeft deze variëteiten gedurende de gehele zomer beoordeeld. Uit deze 130+ variëteiten hebben er 12 de AGM-award toegekend gekregen, waaronder dus deze 2 Sunsation variëteiten, afkomstig van veredelaar Evanthia.

De Sunsation Lemon werd door de jury geroemd vanwege zijn attractieve glimmende blad, zijn lange periode van bloei en de goede tweede bloei, die zelfs tot in september doorzette. De eerste bloemen, afkomstig van een zaaisel dat vroeg in april onder glas was gezaaid, waren open in juni. De gemiddelde bloemgrootte was 20 cm en de zachte lemon kleur contrasteerde goed met het donkere attractieve blad.

De Sunsation Yellow had een goede plantopbouw en eveneens een lange periode van bloei. Ook bij de Sensation Yellow gingen de bloemen, afkomstig van een zaaisel dat vroeg in april onder glas was gezaaid, in juni open en was de tweede bloei nog tot in september aanwezig. De gemiddelde bloemgrootte was 17 cm.

De jury verklaarde dat beide variëteiten excellent waren voor de tuinder en sprak de hoop uit de Engelse markt deze variëteiten op zal pakken.

Ook de bezoekers van deze botanische tuin konden op hun favoriet stemmen voor de peoples choice award. Ook hierin scoorde de Sunsation Lemon met een derde dag goed.

Voor meer informatie:
Evanthia
Vlotlaan 560
2681 TX Monster
+31 174 715 100
www.evanthia.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven