Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sirekit Mol, Beekenkamp Plants;

Grote variëteit kerststerren te zien op Autumn Trials

Tholen - “In Nederland moet alles rood zijn. Ruim 80% van het assortiment is rood – en hoe roder, hoe beter.” Dat vertelt Sirekit Mol, marketing manager bij Beekenkamp. “Het is echter niet zo dat alle kwekers massaal met een variëteit weglopen, in tegendeel. Die let natuurlijk op vorm, kleur, groei eigenschappen, resistentie, kweekduur, etc. En de retail, op zijn beurt, houdt natuurlijk goed de consument in de gaten, die ook per markt, per land, behoorlijk kan verschillen.”


Sirekit Mol, met de opvallende kerstster Harlequin

Op de Autumn Trials, die deze dagen bij Beekenkamp Plants in Maasdijk gehouden worden, kan men de nieuwe variëteiten bewonderen. “Deze en andere trials hebben verschillende doelen: het assortiment presenteren, vergelijken met anderen, maar ook – en dat vinden wij erg belangrijk – om onze eigen genetica van A tot Z te kennen." Te zien zijn veel van de meer bijzondere soorten, die door Moerheim voor de markt veredeld worden, en de eigen lijn Princettia’s, een plant met een compleet andere genetica die in veel verschillende kleuren voor handen is en veel vroeger bloeit dan de regulieren kerststerren.Noviteiten: "A new star is born"
Er zijn verschillende noviteiten te melden. “Een van de hoogtepunten is de Astro. Dit is, zou je kunnen zeggen, de ‘run of the mill’: hij groeit snel, is makkelijk te kweken, geeft een volle plant en heeft een mooie V-vorm. Dat laatste is iets waar kwekers sterk op letten, omdat een V-shape ook betekent: makkelijk te hoezen. De plant wordt voornamelijk in 13 cm potten gekweekt.”Ook anders is de Harlequin, een poinsettia die i.p.v. scherpe meer gefranjerde bladeren heeft. Of de Centauri Red (die, jawel, heel vroeg bloeit); of de Saturnus Red (die in het hart heldere besjes heeft). Veel soorten luisteren naar astronomische namen: Saturnus, Solar, Charon... “Het beestje moet een naam hebben", knipoogt Sirekit.Groei in assortiment
Beekenkamp Plants bestaat uit een veredelings- en vermeerderingstak van groenten- en sierplanten, Beekenkamp Verpakkingen en Deliflor chrysanten. Inmiddels zijn er wereldwijd 2200 mensen voor het bedrijf werkzaam, wordt er gekweekt/vermeerderd op meer dan 80 ha en produceert het meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar. In de veredeling breidt het assortiment zich gestaag verder uit, en zo ook in de poinsettia’s.


Naast poinsettia's werden ook verschillende noviteiten in celosia's gepresenteerd

Hillenraad
In de Hillenraad top 100 is de Beekenkamp Groep dit jaar een plaatsje gestegen, van de vijfde naar de vierde plek. “Daar zijn wij natuurlijk geweldig trots op”, besluit Sirekit, “maar wat de vlag hier helemaal deed wapperen afgelopen maandag, was het feit dat wij door de raad ook tot familiebedrijf van het jaar zijn uitgeroepen!”

Voor meer informatie:
Beekenkamp Plants B.V.
Sirekit Mol
Korte Kruisweg 141
2676 BS Maasdijk
E: [email protected]
www.beekenkamp.nl