Parrot Pot test prototype zelf-watergevende-pot

Nooit meer te laat met water geven en altijd op tijd gewaarschuwd als het waterreservoir leeg is. Aan het einde van 2015 wordt het prototype van een zelf-watergevende-pot getest. Deze pot is ontworpen en gemaakt door het Franse bedrijf Parrot, bekend van de carkits en de drones.Deze zogenaamde Parrot Pot is een pot uitgerust met 2,5 liter waterreservoir die via vier sproeikoppen de planten water geeft. De pot is ontworpen om automatisch water te geven op basis van hoeveelheid beschikbaar water in de pot, EC, omgevingstemperatuur en hoeveelheid licht. Elke 15 minuten worden gegevens gemeten en via bluetooth naar de plantdatabase gestuurd en op basis daarvan wordt er wel of geen water gegeven. Het water geven is dus per plant afgestemd.

In Bleiswijk staan nu 56 Parrot Potten met verschillende gewassen. Er staan 24 potten met basilicum en daar worden zes verschillende watergeef strategieën vergeleken. Er staan 16 potten met tomaat, waar vier verschillende watergeef strategieën worden vergeleken. Van de overige vier gewassen Limoen, Ficus, Olijf en Spathiphyllum staan elk vier potten met een eerder ontwikkelde watergeefstrategie.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.