Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Benjamin Breman, Koppert;

Columbiaanse kweker ontdekt biologische gewasbescherming

Sinds het begin van dit jaar is Koppert actief op de Colombiaanse markt. Op dit moment richt het bedrijf zich daar voornamelijk op de rozenmarkt.

Met enige regelmaat helpt Benjamin Breman, consultant bij het bedrijf, met de technische ondersteuning, en hij haalt veel voldoening uit veel van de bezoeken die hij aflegt. "Het blijft voor mij een magisch moment wanneer een teler, die 20 of 30 jaar zijn voornaamste plagen op de traditionele chemische wijze heeft bestreden, er achter komt dat dit met biologische bestrijding niet alleen veel beter gaat maar dat dit ook de opbrengst van de productie verhoogt."

"Ondertussen hebben we op verschillende plekken in de wereld en ook daar in de regio kunnen zien dat de opbrengst van de productie vaak enkele dollars per m² toeneemt nadat telers overschakelen op de toepassing van biologische bestrijders. De oorzaak hiervoor is tweeledig. Aan de ene kant zien we dat de productie per m² hoger wordt en aan de andere kant zien we dat de kwaliteit (taklengte en knopgrootte) duidelijk verbetert."

"Bijkomend voordeel", vertelt Breman verder, "is dat men door de toepassing van biologische bestrijding weer gedwongen wordt om letterlijk het gewas in te duiken. Meerdere malen heb ik te horen gekregen dat dit een stukje van het oorspronkelijke plezier terug geeft in de rozenteelt."

Voor meer informatie:
Benjamin Breman
Koppert Biological Systems
E: [email protected]
www.koppert.com
Voor meer informatie:

Publicatiedatum: