vrijdag 9 oktober, Greenport Arnhem-Nijmegen;

Symposiumbijeenkomst over afzetkansen Duitse markt

Greenport Arnhem-Nijmegen bestaat 10 jaar. In die 10 jaar zijn vanuit Greenport Arnhem-Nijmegen vele initiatieven genomen om de tuinbouwsector in de regio te versterken. Door Greenport-Arnhem-Nijmegen zijn er verschillende samenwerkingsverbanden ontstaan, is er geïnnoveerd, hebben er grote energiebesparingen plaatsgevonden, is er kennis overgedragen, zijn er meer dan 100 tuinders getraind en is er een hechte tuinbouw-community ontstaan. Tijdens het 10-jarig symposium willen we daar kort bij stilstaan.

Belangrijker is echter om vooruit te blijven kijken. Te kijken naar waar kansen in de markt voor tuinbouwproducten in liggen.

Deze symposiumbijeenkomst gaat met name in op afzetmogelijkheden voor sierteeltproducten in Duitsland, wensen van consumenten en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Op het symposium ‘Duitse tuinbouw-business in beweging’ wordt door 2 sprekers van de ‘Deutschen Blumen Gross- und Importhandels’ stil gestaan bij de relevante ontwikkelingen.

Daarnaast zal Professor Jan Jonker (Nijmegen universiteit) in gaan op de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. De wijze waarop geld verdient wordt (en waarde gecreëerd) verandert. Dat heeft ook gevolgen voor bedrijven in de tuinbouwsector.

Het symposium, georganiseerd vanwege het 10-jarige bestaan van Greenport Arnhem-Nijmegen, vindt plaats bij Plantion in Ede.


Aanmelden is noodzakelijk (info@greenportarnhemnijmegen.nl), deelname is kosteloos.

Klik hier voor de officiële uitnodiging
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven