Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Seed Meets Technology

Tholen - De tweede editie Seed Meets Technology vond vorige week plaats bij Proeftuin Zwaagdijk. Dankzij de nadrukkelijke focus op de zaadsector is de beurs een aanvulling op het Nederlandse beurslandschap en op de vollegrondsdemodagen.

Bekijk de fotoreportage hier.

Doelgroep
Op Seed Meets Technology vorige week presenteerden zo'n dertig bedrijven uit de Nederlandse en internationale zaadsector zich. Daarmee kent de beurs een beperkte doelgroep. De kwaliteit van de bezoekers is dankzij de focus hoog en de relatieve rust biedt ruimte voor interactie met bezoekers. "Vakmensen", vat een standhouder samen. "Dat levert goede gesprekken op."De focus op de zaadsector wordt door organisator Ronald Hand van Proeftuin Zwaagdijk duidelijk bewaakt. "We richten ons op de zaadgerelateerde bedrijven. Zo staan er wel installatiebedrijven, die voor zaadbedrijven in de regio werken. Maar banken of adviesbureaus, die niet specifiek aan de sector gerelateerd zijn, staan hier niet. Dan kunnen we wel meer stands neerzetten, maar we zijn streng in het concept."

Bezoekers
Als onderdeel van Seed Meets Technology zijn drie symposia georganiseerd met phenotyping, hydroponics en green chemistry als onderwerpen. Gelijktijdig met de beurs waren ook diverse proefvelden (Seminis, Takii Seed) te bezoeken op Proeftuin Zwaagdijk en konden bezoekers de teeltproeven bekijken. In de regio waren ook de open dagen van vijf andere veredelaars te bezoeken. Onder de bezoekers op Seed Meets Technology dan ook vooral professionals uit de zaadsector, (regionale) telers en een aantal groepen studenten. Met een bezoekersaantal dat volgens Hand minimaal gelijk is aan vorig jaar (1.500) ligt het dan ook in de verwachting dat de beurs volgend jaar weer plaats gaat vinden. "We moeten nog evalueren, maar ik kan me zeker voorstellen dat het weer doorgaat"

Bekijk de fotoreportage hier.