Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hilde Janssens, Elburg-Smit;

Drukkerij en creatief partner voor de groensector in één

Tholen - “Wij zijn niet alleen een drukkerij, maar we zijn ook een creatief partner voor de groensector.” Dat vertelt Hilde Janssens van Elburg-Smit, een bedrijf gespecialiseerd in het drukken van labels, verpakkingen en wraps & cups voor de botanische sector. “Drukkerijen hebben het moeilijk, maar in onze sector zijn er nog volop mogelijkheden. Je moet alleen niet stil blijven staan. Bij ons betekent dat innoveren in ‘groen’. Met groen bedoelen wij dat al het drukwerk gefabriceerd wordt voor de groensector, al dan niet van biologisch afbreekbare materialen."


Hilde Janssens

SmartCups
Een creatief partner willen zijn, wat betekent dat eigenlijk? “Je moet meedenken met wat klanten willen”, vertelt Janssens. “Dat is natuurlijk lastig, maar dat is wel wat wij proberen. Zien wat er leeft, waar vraag naar is, wat de trends zijn – dat is belangrijk.” Onlangs introduceerde het bedrijf een nieuw product: de SmartCups (‘ijsbekers’). “Het is een subtiele, maar tegelijk grote innovatie. Het product an sich bestaat al langer, maar wij zijn de enigen in Nederland die een machine hebben die dit kan produceren. Dus niet alleen een potcover, maar één gesloten geheel met bodem. Waterdicht, snel te drukken en in alle gewenste oplages. Tot nog toe merken wij vooral vanuit het buitenland interesse, maar we verwachten er nog veel van, ook binnen de eigen grenzen.”


Een kijkje op de productievloer. Linksonder een ruimte met print- en snijmachines voor kleinere orders. Rechts daarvan: het labelarchief)

Logistiek
Het tijdperk van fysieke print mag in een aantal opzichten dan steeds meer verdwijnen, op andere vlakken zijn er juist nieuwe mogelijkheden. Zo is er niet zomaar een alternatief voor het verpakken van bloembollen en zaadjes, zitten planten en bloemen nog altijd in wraps en/of hoezen en worden planten praktisch nooit zonder label verkocht. Belangrijke productgroepen zijn dan ook etiketten, verpakkingen, wraps en nu natuurlijk de cups. Ook is er winst te behalen op logistiek terrein. “Klanten eisen een steeds soepelere en snellere levering, tegen voorwaarden die zij en niet wij stellen. Daartoe moet je capaciteit hebben, in zowel productie- als opslagmogelijkheden. Met het oog hierop hebben we onlangs flink bijgebouwd, zodat wij flexibeler en sneller kunnen leveren.”


De onlangs bijgebouwde hal

Trends
Omdat het in de gaten houden van trends en marktontwikkelingen in deze business van groot belang is, is Elburg-Smit trendpartner van TrendLogic. Tijdens het Trend Event, dat afgelopen donderdag 24 september plaatsvond, presenteerde Sandra Könings aan de hand van de nieuwste concepten en ideeën de trends voor het voorjaar/zomer 2016. “Het was uitverkocht”, vertelt Janssens, “en het was een inspirerende en zinvolle middag. Deelnemers kunnen in een middag een overzicht krijgen van de belangrijkste trends voor de komende tijd. Daarom waren wij er natuurlijk weer bij om onze nieuwste labels, verpakkingen en SmartCups te laten zien gebaseerd op de laatste trends.” Voor diegenen die er niet bij konden zijn, komt er een extra seminar op 6 oktober aanstaande. Aanmelden kan via de website van Trendlogic.
 
Voor meer informatie:
Elburg-Smit B.V.
Hilde Janssens
Wasbeekerlaan 12
2170 AB Sassenheim
T: +31 (0)252 261 300
F: +31 (0)252 231 206
E: hjanssens@elburgsmit.com
www.elburgsmit.com