Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aanmeldingen voor gewascoöperatie Lelie komen binnen

Het aantal aanmeldingen voor de gewascoöperatie Lelie stond langere tijd op 10 met 34 ha. Nadat de landelijke excursiegroep Lelie 01 op 15 september bijeen is geweest, kwamen nog eens 4 aanmeldingen binnen. Hiermee staat de teller op ruim 46 ha.

Verwacht wordt dat over enkele dagen de gewenste ondergrens van 80 ha wordt behaald. Dan wordt de gewascoöperatie Lelie pas definitief opgericht. Vervolgens kan het geïnde geld, € 400 per ha, daarna efficiënt ingezet worden voor teelttechnisch onderzoek.Het streven is dat 100 ha aan lelietelers uiteindelijk lid worden van de gewascoöperatie, maar de wens is natuurlijk 100% van de lelieteelt. Leden van de gewascoöperatie bepalen zelf welk onderzoek prioriteit heeft.

Lelietelers, die ook interesse hebben om mee te doen en daarmee ook de opgedane kennis krijgen, kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier. Als voor 1 november het minimum van 80 ha niet wordt gehaald, vervalt de inschrijving voor de gewascoöperatie.

bron: LTO Nederland
Publicatiedatum: