Watergift en meststoffendosering afgestemd op plantbehoefte

Stan Ouding Bedding Plants Inc. is een Amerikaanse groente- en perkplantenkwekerij gelegen in Kalmazoo in Michigan. Er worden hier meer dan 500 verschillende gewastypen gekweekt die elk een andere samenstelling van water en nutriënten vereisen. Om de gewaskwaliteit te waarborgen was eigenaar Greg Nowak in 2014 op zoek naar een irrigatiecomputer die de watergift en meststoffendosering afstemt op de plantbehoefte. Hij kwam uit bij de iSii compact. “De dosering voor EC en pH zijn te programmeren met een enkele klik. Met deze computer ben ik in staat om meer consistent te produceren.”Over het bedrijf
Stan Ouding Bedding Plants Inc., opgericht in 1971, is een sierteelt- en groentekwekerij gelegen aan Market Street, Kalazoo in Michigan USA. Op deze kwekerij van 10 hectare worden 500 verschillende soorten groenten en perkplanten gekweekt, zoals de Guinea Impatiens. Met een team van 41-47 medewerkers worden er jaarlijks 300,000 units geproduceerd. Deze eenheden worden verkocht in tuincentra verspreid over 20 verschillende staten in de USA. Greg Nowak, de derde generatie eigenaar, heeft zijn bedrijf gemoderniseerd met geavanceerde technologie om te kunnen voldoen aan de hoogste klantwensen op het gebied van kwaliteit.

Stan Ouding Bedding PlantsDe uitdaging
"In onze dubbelwandige polykas is elke gemotoriseerde installatie geautomatiseerd. We hebben geïntegreerde computers voor de klimaatregeling, verplanting, kwaliteitscontrole en voorraadbeheer. Zo maken we gebruik van realtime voorraadbeheer: onze klanten kunnen hun producten al bestellen voordat deze geoogst zijn. De bestelde producten worden ingeroosterd en bewaard voor een specifieke klant over een bepaalde periode. In 2014 wilden we onze irrigatiestrategie efficiënter inrichten. We namen contact op met onze lokale dealer, Anderson, waarvan we al drie systemen in gebruik hebben. Zij adviseerden ons de iSii compact te gaan gebruiken. Met deze computer is het niet nodig om met een rekenmachine de juiste mix van voedingsstoffen in het gietwater te bepalen: de dosering is naar wens te programmeren."

Het resultaat
“Wat ik handig vind is dat ik de actuele omstandigheden van mijn kas kan bekijken op mijn iPhone, iPad of computer. Daardoor hoef ik niet voortdurend in de kas aanwezig te zijn", vertelt Nowak. Ook is hij te spreken over het gebruik. "Tijdens koudere perioden was het eenvoudig om voor een paar dagen de meststoffendosering met 100 ppm te verhogen." Hij ziet dat door de preciezere dosering, de productie meer consistent is. "En bespaar ik op het gebruik van water en meststoffen.”
Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth Management
tel. +31 (0)10 460 80 80
Website: www.hoogendoorn.nl
Email: info@hoogendoorn.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven