Prijzen uitgereikt op eerste dag Plantarium

Het regende op de eerste dag van het Plantarium uiteraard ook prijzen. Jaarlijks deelt de beurs er vijf uit. De beste nieuwigheid werd de Hydrangea macrophylla 'Ruby Tuesday' van De Jong Plant. De prijs voor de beste groene stand gaat naar J.G. Cammeraat, de beste toeleverancier naar De Retail Experience Shop van TPK Media & Events. De persprijs werd uitgereikt aan Cosmos bipinnatus 'Xanthos' van Van Hemert & Co Seeds. In de categorie Concepten ging deze prijs naar Hydrangea macrophylla Music Collection van De Jong Plant BV uit BoskoopBeste Nieuwigheid Plantarium 2015
Hydrangea macrophylla 'Ruby Tuesday' (Magical Ruby Tuesday) van De Jong Plant BV uit Boskoop is uitgeroepen tot beste Nieuwigheid Plantarium 2015. Magical Ruby Tuesday is een opvallend compacte en vooral stevige plant met stevige bloemen, in een onderscheidende en zeer aansprekende kleur, aldus de KVBC jury.
 
Acht gouden medailles
Buiten de beste nieuwigheid werden nog zeven andere planten door de jury met goud bekroond. Ceanothus impressus 'Cool Blue' van Huisman Boomkwekerij uit Boskoop kreeg als juryrapport: uniek in het sortiment met een frisse uitstraling. Het zilverbonte blad lijkt behoorlijk stabiel en een prima presentatie. Coreopsis 'KA-POW Golden Yellow' van Moerheim New Plant/Meilland Nederland uit Leimuiderbrug. Hiervan zei de jury: “Prima gepresenteerde planten; opvallend grote bloemen in frisse, aantrekkelijke kleur”. Geranium pratense 'Midnightlyona' (Midnight Ghost) van Compass Plants BV uit Hillegom werd door de jury vernieuwend genoemd door de combinatie van donker blad en vrijwel witte bloemen; stevige stelen; goede teeltprestatie om de planten in augustus in bloei te tonen. Van Hydrangea macrophylla 'Dancing Snow' (Doppio Bianco) van Kwekerij Lendert de Vos BV uit Reeuwijk gaf de jury aan: zeer vernieuwende combinatie van bloemkleur- en vorm. Hydrangea paniculata 'Piihpi' (Baby Lace) van Boomkwekerij Alex Schoemaker/Plantipp BV uit Boskoop/IJsselstein heeft mooie stevige, compacte planten; vernieuwend in combinatie met de bloemvorm, aldus de jury. Nandina domestica 'Twilight' van About Plants Zundert BV/Plantipp BV uit Zundert/IJsselstein kreeg als jurycommentaar: zeer uniform gekweekte en goed gepresenteerde planten; het bonte blad is in het sortiment Nandina vernieuwend. Photinia serratifolia 'Oploo5' (PINK CRISPY) van Van Oploo Tuinplanten/Plantipp BV uit Bavel/IJsselstein valt op door de mooie combinatie van bladkleuren (jong en volwassen) en takkleur, aldus de jury.
 
De jury kende voorts vijftien zilveren en elf bronzen medailles toe.


Persprijs
Cosmos bipinnatus 'Xanthos' van Van Hemert & Co Seeds uit Hazerswoude heeft in de categorie Tuin-, balkon- en terrasplanten de Plantarium Persprijs gewonnen. In de categorie Concepten ging deze prijs naar Hydrangea macrophylla Music Collection® van De Jong Plant BV uit BoskoopOver Hydrangea macrophylla Music Collection® was de jury unaniem. De Music Collection is een compleet concept met een mooi assortiment planten in aantrekkelijke kleuren. De link met muziek spreekt een nieuwe generatie van tuinliefhebbers aan, aldus de persjury. Bij de Cosmos binnatus ‘Xantus’ was er sprake van een bijzondere close finish, de winnaar werd op slechts 2 punten gevolgd door Anemone Wild Swan van F.N. Kempen BV uit Mijdrecht. De jury noemde de Cosmos binnatus ‘Xantus’ een doorbraak in het Cosmos assortiment vanwege de unieke zachtgele bloemen. De Plantarium persprijs werd uitgereikt door de voorzitter van de jury, mevrouw Hester MacDonald van World Radio Switzerland uit Zwitserland.

Beste stands
De stand van J.G. Cammeraat vof uit Boskoop is door de KVBC jury uitgeroepen tot de beste groene stand van Plantarium 2015. De Retail Experience Shop van TPK Media & Events uit Nieuwstadt kreeg deze titel in de categorie Toeleveranciers. " De stand heeft een geweldige uitstraling met een heldere, blik vangende presentatie. Er is eenheid in etikettering en de gehele uitstraling. De in verschillende maten getoonde producten zijn van topkwaliteit en er is een mooie kleurbalans in de presentatie van de grassen. De stand is zeer verzorgd, kortom: helemaal af en terecht de winnaar van "beste stand Plantarium 2015", aldus de jury. De Retail Experience Shop, de stand van TPK Media & Events, is de beste stand bij de Toeleveranciers. De stand biedt een inspirerende kleurbeleving. De totale combinatie van producten brengt de klant op ideeën! Tweede is geworden: Rovero uit Raamsdonksveer. In de stand wordt op een eenvoudige wijze getoond wat het aanbod is met daarbij een duidelijke uitleg. De stand van Aeroplas Europe BV uit Zevenaar is op de derde plaats geëindigd. In deze stand worden de producten op een gezellige en huiselijke manier getoond.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven