Onderzoek Mt. Cuba

VS: Zijn nieuwe vlambloemsoorten nog wel voedzaam voor insecten?

"De vlambloem is een van de meest voorkomende planten in Amerika," zegt Keith Nevison student aan de Longwood University en bezig met een onderzoek naar de plant in relatie tot diens bestuivers.

De plant vond al in de 17e eeuw zijn weg naar het Europese continent en werd vanaf toen al gekweekt. Over de jaren zijn veredelaars er aan gaan sleutelen en inmiddels zijn er vele honderden cultivars op de markt. "Prachtig natuurlijk," aldus Nevison, "maar dit roept wel een aantal ecologische vragen op."

De plant, zo merkt hij op, wordt alleen maar bevrucht door vlinders en motten. Deze insecten gebruiken de nectar van de bloem als voedsel. Maar wat onduidelijk is, is hoe deze nieuwe soorten de bevruchters 'bedienen'. Bevat de nectar van dergelijke soorten wel evenveel voedingswaarde als de natuurlijke, oorspronkelijke varianten? Gaan bepaalde natuurlijke eigenschappen niet verloren, zoals bij sommige appelen het geval is, waarbij men vooral op kleur gelet heeft en tegelijkertijd de smaak uit het oog verloor?

Klik hier voorhet gehele artikel op www.delawareonline.com.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.