"ergernis verse kruiden in pot"

Crowdfunding voor consumententeeltsysteem met LED

Bijna elke supermarkt is er tegenwoordig van voorzien: verse kruiden in een potje. Toch gaan die kruiden over het algemeen na een paar dagen al de afvalbak in. Deze ergernis is wijdverspreid, zo ontdekte Versafarms, een startend bedrijf uit Utrecht dat zich bezig houdt met het maken van eetbare binnentuinen. Het bedrijf bedacht er een oplossing voor.

Die oplossing heet de Cornucopia, (latijn voor: de hoorn des overvloeds). Het is een kruidentuintje voor binnen, een plantenbakje voorzien van groeilicht en een water-tray waardoor verse kruiden gemakkelijk blijven groeien.

Het fijne van een potje verse kruiden kopen is dat je het meteen kunt gebruiken. Er zijn wel producten die het mogelijk maken om binnen verse kruiden te laten groeien, maar dan begin je met zaadjes en dat duurt langer. Versafarms zag de bestaande potjes kruiden juist als kans om iets te maken dat direct te gebruiken is. Er moest iets komen waardoor verlepte, krachteloze kruiden iets van het verleden zouden worden en de kruiden weer weelderig en in overvloed konden groeien.

De oplossing is makkelijk in het gebruik en stijlvol in iedere huiskamer, keuken of kantoorruimte. Zo is de Cornucopia uitgerust met energiezuinige LED-groeiverlichting waarbij de plant vrijwel alle energie direct opneemt. Deze groeiverlichting heeft een bijzondere paarse kleur, waar planten het meeste baat bij hebben. De kruiden blijven groeien, behouden een mooie vorm en zijn veel vaker te oogsten.Versafarms' visie is om met behulp van techniek de voedselproductie weer dichter bij de mens te brengen en daarmee de eerste stappen te zetten naar een decentrale voedselproductie. Zo voorziet Versafarms dat in 2020 iedereen een eetbare binnentuin moet kunnen kopen met dezelfde vanzelfsprekendheid waarmee je nu een koelkast of zonnepanelen koopt. Op het moment dat verse, groeiende voedingsmiddelen een plaats krijgen in ons huishouden, naast de houdbare, zullen we ons gezonder en daardoor beter gaan voelen.

De campagne
Voor een toegankelijke eerste oplage van de Cornucopia heeft Versafarms een crowdfundingcampagne gelanceerd. De crowdfundingcampagne is nog tot 3-7-2015 live. De campagne is te vinden op www.OnePlanetCrowd.com of via www.versafarms.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven