Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wie wil er telen in een zwembad?

Tholen - Een wedstrijdbad, een peuterbad, een waterglijbaan. Vroeger klonken hier dagelijks veel stemmen, maar nu staat zwembad Het Spectrum in Hoofddorp leeg. De ruimte is beschikbaar voor creatieve ondernemers.

Door de komst van een nieuw zwembad is het oude complex in onbruik geraakt. Het gebouw is van de gemeente en wordt waarschijnlijk over een paar jaar gesloopt. Maar het al die tijd leeg te laten staan is zonde, vinden ze in Hoofddorp. Daarom zoeken ze creatieve ondernemers, die er gebruik van willen maken.


Op de foto het instructiebad, recreatiebad. Verder is er nog een wedstrijdbad beschikbaar (25 meter), een zwembad buiten, een peuterbad en een toren met glijbaan.

Urban Farming
Kijkend naar het project RotterZwam is inmiddels wel duidelijk dat er voor de tuinbouw interessante mogelijkheden liggen in oude zwembaden. In het voormalige zwemparadijs Tropicana zijn een aantal urban farmers paddenstoelen gaan telen. "Maar het hoeven niet per se paddenstoelen te zijn", vertelt Ewout van der Weij van gemeente Hoofddorp. "Ook verticale landbouw kan er aan de slag of andere ondernemers met goede ideeën." Doordat Schiphol en Amsterdam binnen afzienbare afstand liggen, liggen er volgens hem ook afzetkansen. "Of er kan een bedrijf kan de ruimte gebruiken als bijzondere showroom. Maar", vervolgt Van der Weij, "we willen het niet te veel invullen. Als iemand een goed idee heeft, dan kan hij zich melden. Het is een bijzondere plek en we staan overal voor open."

De gebruiksduur is minimaal 1,5 jaar, maar er zijn opties voor langer gebruik bij succes. Ook is eventueel overstap naar Park21 mogelijk. Van de gemeente is geen subsidie beschikbaar. Wel wil de gemeente ondersteunen door bijvoorbeeld hun netwerk beschikbaar te stellem. "Het is geen gewone huur, het gaat om een gebruikersovereenkomst. Daarover valt te onderhandelen. Het hangt helemaal af van wat de ondernemer wil."

Voor meer informatie:
Ewout van der Weij
06 – 39131391
ewoutvanderweij@xs4all.nl


Publicatiedatum: