Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Henk-Kunststoffe voegt nieuwe potmaten toe aan Topfit assortiment

Henke-Kunststoffe heeft een nieuwe 10.5 en 12cm pot aan diens assortiment toegevoegd. Deze potten zijn in het bijzonder geschikt voor de teelt van Kalanchoes. Dat zegt Ulrich Baumann, sales manager bij het bedrijf.

De 10.5cm en 12cm AHT pot


De nieuwe AHT pot.

De nieuwe potten zijn speciaal ontwikkeld voor een Nederlandse Kalanchoe kweker. "Samen met Royal Brinkman en Ronald van Dijk, onze sales manager voor de Benelux, hebben wij deze potten ontwikkeld voor Slijkerman Kalanchoe," aldus Baumann. Na een periode van ontwerpen, tekenen en bespreken van 3D prototypen, kwam het AHT model tevoorschijn. Deze pot biedt veel ruimte voor de wortels. "Omdat de kalanchoe gebaat is bij veel lucht bij de wortels, hebben wij extra gaten aangebracht. Maar de pot kan ook voor andere soorten gebruikt worden. De vraag naar dit type potten neemt toe," aldus Baumann.

Topfit range

De 10.5 AHT is een toevoeging op het zogenaamde Topfit assortiment. Deze product categorie bestaat uit ronde potten, hangplantbakken, accessoires en transportbakken. "Alle producten worden voor 100 procent gemaakt van recyclebare plastic materialen en zijn geschikt voor automatische verwerking. De specifieke vormen worden verkregen door het toevoegen van speciale adjectieven."


Ronald van Dijk, hier gefotografeerd op de IPM Essen 2015.


Alle potten zijn beschikbaar in de kleuren terracotta en zwart en kunnen op verzoek ook in andere kleuren worden geleverd. Bovendien kunnen de producten worden voorzien van bedrijfslogo's, productinformatie, gepersonaliseerde ontwerpen en barcodes.

Klik hier voor de topfit catalogus.

"Indien er geen ideale maat is die tegemoet komt aan de eisen van de individuele kweker, zoals in het geval van Slijkerman, dan zorgen wij dat die er komt," gaat Baumann verder. "In dat geval zorgen wij voor de benodigde apparatuur en machines om deze te kunnen produceren."

Henke-Kunststoffe
De topfit range vormt een van drie productcategorieën waarin Henke-Kunststoffe gespecialiseerd is. Naast producten voor de kweker is het bedrijf ook actief in de voedselverpakkingen en plastic materialen die dienen ter bescherming. Het bedrijf werd in 1924 opgericht door Franz Henke. Het bedrijf maakte toen kurken voor de drank- en farmaceutische industrie. Vanaf 1960 kwamen daar plastic verpakkingsmaterialen bij. In 2013 werd maar liefst 10 miljoen euro geïnvesteerd om 26 nieuwe spuitgietmachines aan te schaffen, en nog eens twee miljoen in machines specifiek bedoelt voor de producten in het topfit assortiment.

De voornaamste markt van het bedrijf is Duitsland en Nederland, maar er wordt ook geëxporteerd naar Finland, Australië, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

Toekomstplannen
"Er zitten nieuwe projecten in de pijplijn," vertelt Baumann. "Momenteel zijn er veel lopende samenwerkingen met Duitse en Nederlandse kwekers en willen wij, nog meer dan wij reeds doen, klantspecifieke producten gaan produceren."

Voor meer informatie:
Henke-Kunststoffe
Ulrich Baumann, Sales Topfit
Email: [email protected]

Ronald van Dijk, Advice and sales Topfit - Benelux
Email: [email protected]
www.henke-kunststoffe.com

Publicatiedatum: