Europese Commissie staat 2 GGO-anjersoorten toe

De Europese Commissie staat de import van 19 gentechnisch veranderde planten en vruchten naar Europa toe, meldt de Duitse website Proplanta.de. Het gaat om maïs, sojabonen, koolzaad en katoen voor gebruik in levens- en voedermiddelen, evenals twee anjersoorten. Tien daarvan werden nieuw toegelaten. Van de rest werden afgelopen vrijdag de geldende toelatingen verlengd.

De toelatingen zijn tien jaar geldig en gelden alleen voor de verkoop en niet voor de teelt van de planten. De European Food Safety Authority (Efsa) heeft de gentechnisch veranderde planten van tevoren als onbedenkelijk aangemerkt.


Het Zwitserse Federale Bureau voor Milieu heeft onderzoeksinstituut Agroscope toestemming gegeven om een test uit te voeren met gentechnisch veranderde aardappelen, meldt de Zwitserse website lid.ch. Hiervoor moet men zich echter wel houden aan een reeks veiligheidsmaatregelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.