Impressie Aalsmeer Flower Festival 2017

De vierde editie van Aalsmeer Flower Festival speelde zich op 17 en 18 juni af in tropische temperaturen. Ondanks het ‘strandweer’ genoten enkele duizenden bezoekers van de bloemenpracht op diverse locaties in Aalsmeer.


Opening AFF 2017, v.l.n.r. Jeroen Nobel, Mariska Foppen, Karin Bloemen, Adnan Tekin, Bart Siemerink. (foto Jaap Maars)

De organisatie van het Flower Festival had dit jaar twee grote blikvangers in het programma opgenomen. Rondom de markante Aalsmeerse watertoren was in de Westeinderplassen een 100 meter lang ponton gebouwd, met daarop bloemcreaties die de verbinding tussen land en water op creatieve wijze verbeeldden. Zowel het vakwerk van de arrangeurs (o.l.v. hoofdarrangeur Marloes Joore) als de drijvende promenade mochten op veel belangstelling en bewondering rekenen.


Bloemenpromenade (foto Arjen Vos)

Het tweede spectaculaire onderdeel werd gevormd door de Hana Ike Battles, korte wedstrijden tussen bloemstylisten waarbij het er om gaat in vijf minuten een zo mooi mogelijk arrangement te maken. Vanuit Japan, waar dit fenomeen al langer bestaat, waren twee arrangeurs ingevlogen om demonstraties te geven en de krachten te meten met Nederlandse vakgenoten. Het leverde een fraaie stijlbotsing op en wedstrijden met een hoog entertainmentgehalte.


Bloemenpromenade (foto Arjen Vos)

Hoewel deze onderdelen veel aandacht trokken, had het festival nog veel meer te bieden. Tegenover de watertoren toonde Galerie Sous-Terre onder meer stijlvolle kunst met bloemen. In de Historische Tuin waren naast de Hana Ike Battles ook duizenden schitterende rozen te zien, onderdeel van de tentoonstelling ROOOZ. Het Molenplein was omgevormd tot tuinplein met als klapstuk een met gerbera’s versierde Korenmolen De Leeuw (arrangement Mike Boerma). Bij Belle Epoque konden bezoekers zich vergapen aan de vele rozen en een kunstobject (arrangement Frans Neuman). Het Boerma Instituut bood naast workshops en demonstraties tal van adembenemende arrangementen en bloemrijke objecten. In de oude veiling Bloemenlust, tegenwoordig The Beach, werden rondleidingen gegeven door Henk de Gooijer. Ook was hier bloemrijke kunst te zien en konden kinderen op allerlei creatieve manieren met bloemen aan de slag.


Bloemrijk object bij Boerma Instituut. (foto Arjen Vos)

Voorafgaand aan het publieksevenement vond vrijdag 16 juni de officiële opening van het Flower Festival plaats bij Galerie Sous-Terre. Gastspreker was Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof. Andere sprekers waren burgemeester Jeroen Nobel van Aalsmeer en festivalvoorzitter Mariska Foppen. De opening werd verricht door gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland, daarbij geassisteerd door niemand minder dan Karin Bloemen.


Historische Tuin (foto Jaap Maars)

Waar het bij de opening nog stevig waaide, was het in de dagen daarna vooral de hitte die bezoekers parten speelde. Dat het bloemwerk zich over het algemeen prima hield, zei iets over de kwaliteit van de producten die in deze regio worden verhandeld. Aalsmeer Flower Festival heeft de ambitie om door te groeien tot een middelgroot publieksevenement, dat bezoekers de kracht en pracht van bloemen en planten laat ervaren. De editie van 2017 kan als een volgende stap voorwaarts in die richting worden gezien.


Kinderen met bloemen in de weer bij Bloemenlust. (foto Jaap Maars)


Hana Ike Battle tussen Anita Poppy (links) en Marloes Joore. (foto Arjen Vos)

bron: Aalsmeer Flower Festival

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven