Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leo van der Harg breidt uit met 1,9 ha teeltoppervlak

Tholen - Potrozenkwekerij Leo van der Harg uit Viierpolders bouwt 1,9 ha kas bij en groeit daarmee naar ruim 5 ha teeltoppervlak. De eerste paal is inmiddels geslagen, per begin volgend jaar hoopt het bedrijf in productie te zijn.


Pieter en Wouter van der Harg

De nieuwbouw komt pal naast het bestaande bedrijf en wordt daar middels twee doorgangen mee gekoppeld. De verwerkingsruimte inclusief laaddock, koelcellen en machines verhuizen ook naar de nieuwbouw. De ruimte wordt optimaal benut, in die zin dat er een dubbele teeltlaag komt en wel boven de verwerkingsruimte. In de oude schuur komt ruimte voor een nieuwe stekkniprobot en het (machinaal) wijder zetten van de planten.

De gebroeders Wouter en Pieter namen het bedrijf ruim drie jaar geleden over van hun vader. Nu is het moment daar om op de al langer gekoesterde wens door te pakken, zo vertelt Wouter.


De nieuwbouw verrijst op het stuk braakliggende grond rechts. Beeld: Google Maps

Leo van der Harg teelt een exclusief assortiment potrozen uit de Kordana serie van Kordes, waarvan het inmiddels een kleine 5.5 miljoen stuks op jaarbasis in de markt zet. Vanaf volgend jaar zal dit gefaseerd worden uitgebouwd.

Voor meer informatie:
Wouter van der Harg
Leo van der Harg B.V.
Tel.: 06-82342111
[email protected]
www.kordana.nl