Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bovenop de kwaliteit met Log & Solve

"In het verleden hadden we een kwaliteitssysteem in Excel", vertelt Robin de Zeeuw, bij Forever Plants op de locatie in Honselersdijk verantwoordelijk voor de teelt. "Dat voldeed niet meer en op zoek naar een gebruiksvriendelijk en eenvoudig systeem dat snel en duidelijk werkt kwamen we uit bij Log & Solve'."

Rapportage gekoppeld aan partijplattegrond
Forever Plants werkt ruim twee jaar met het dashboard van Log & Solve en gebruikt hierbij voornamelijk de tool voor kwaliteitsrapportage. De kweker heeft aan elke partij een unieke ID gekoppeld. Per stekleverancier is vastgesteld aan welke kwaliteitseisen en aantallen een partij moet voldoen. Na de ingangscontrole van een partij, wordt de partij opgepot.

De kwaliteitsgegevens in het dashboard zijn gekoppeld aan de unieke partij-ID uit een logistiek programma dat realtime met elkaar communiceert. "We zien dus altijd waar de partijen staan en welke eigenschappen daaraan hangen. Elke week doen we een kwaliteitscontrole op de nieuw opgepotte partijen", vervolgt De Zeeuw. "Met het ingebouwde kwaliteitsprotocol specifiek voor stek en voor importmateriaal, kunnen we de partijen van reactie voorzien. Wij willen kwaliteit leveren en dat wil een leverancier bij ons ook. Elke geleverde partij koppelen we terug aan de hand van een kwaliteitsrapport met sterren. Op die manier kun je van elkaar verwachten dat kwaliteit met stip op één staat en we snel schakelen als het anders blijkt."

Ook derden loggen mee
Forever Plants doet samen met gewasbeschermingsspecialist Koppert al bijna een half jaar proeven voor weerbaar telen. Voor Koppert is in Log & Solve een derden-account aangemaakt, zodat zij de teeltproeven zelf kunnen monitoren en hun waarnemingen en bevindingen kunnen loggen. "We kunnen eenvoudig rechten toekennen per gebruiker en dus ook met externen werken aan de continuïteit, ontwikkeling en verbetering."

Voor meer informatie:
Log&Solve
[email protected]
www.logandsolve.com


Forever Plants Group
[email protected]
www.foreverplants.nl

Publicatiedatum: