Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek:

"Vestig aandacht van het Europees parlement op problematiek van de registratieprocedure"

Het beleidsadvies voor verdere vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica in de Vlaamse land- en tuinbouw formuleert vijf knelpunten en 16 aanbevelingen. Het haakt in op de Europese Green Deal en de Vlaamse voedselstrategie, die duidelijke ambities over betere zorg voor de omgeving, de bodem en de biodiversiteit formuleren. Het Instituut voor Landbouw- Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) adviseert om de aandacht van het Europees parlement te vestigen op de problematiek van de registratieprocedure. Daarnaast zou een gedragsonderzoek naar normen en sociale waarden gefinancierd moeten worden.

Beleidsadviezen
Via beleidsadviezen laat ILVO de output uit talrijke onderzoeksresultaten doorstromen naar beleidsmakers en de betrokken sectoren. Hierin distilleert ILVO geïdentificeerde knelpunten en schuift een aantal concrete aanbevelingen naar voor die in toekomstig beleid ingebed kunnen worden. ILVO filtert en bundelt deze kennis uit verschillende maar inhoudelijk gelinkte uit Vlaamse en Europese onderzoeksprojecten.

Het beleidsadvies is hier beschikbaar in het Nederlands bij ILVO.

Publicatiedatum: