Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Colour Your Garden zet in op teelt zonder kunstmest en chemie

Twee jaar geleden rook Sander de Jong van Colour Your Garden een nieuwe opportuniteit en bundelde hij de krachten met Menno Straver. Samen zetten ze de webshop Bloomboost.nl op poten. "De consument wil meewerken aan meer biodiversiteit. Weelderige tuinen die vlinders en bijen aantrekken zijn erg populair en daar komen we met Bloomboost.nl aan tegemoet", weet Menno. "Van relatiegeschenk in de brievenbus tot mix van 20 verschillende bloemensoorten in een grote pot, het kan allemaal."

Geen kunstmest
Omschakelen naar het biologische principe is niet evident, maar Sander en Menno willen voor het Bloomboost-assortiment telen zonder kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen. "Natuurlijk geteelde planten passen perfect bij onze visie en slaan aan bij de consument", weet Sander. "We gebruiken DCM ECOR 1 en DCM MICRO-MIX YELLOW in onze substraten als alternatief voor kunstmest. Zo geven we ons Bloomboost-gamma een sterke en natuurlijke start."

Wel vlinder, geen rups
Sander is erg tevreden met de begeleiding die hij en zijn team krijgen van de DCM-experten. "Ze komen regelmatig langs op de kwekerij en samen monitoren we de resultaten. Ik ben heel blij met de prestaties van kunstmestvrij-substraat met de biologische meststoffen van DCM. Ik overweeg het telen zonder kunstmest of chemische gewasbeschermingsmiddelen op termijn ook door te trekken naar al onze vaste planten."

Dat is vanwege het langere groeiproces zeker niet eenvoudig, maar Colour Your Garden wil het samen met DCM stap voor stap aanpakken. "Mensen willen wel de vlinder in hun tuin, maar natuurlijk liever geen planten waar de rups aan heeft gevreten."

Bron: DCM

Publicatiedatum: