Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijsuitreiking keuringen Chrysant en Freesia in Keukenhof

Deelnemers aan de bloemenshows in Keukenhof houden er graag hun vakbijeenkomsten en productkeuringen. Op 28 maart 2024 hebben de keuringen van de Chrysant en de Freesia plaatsgevonden.

Winnaars van de keuringen Chrysant

Prijsuitreiking Chrysant
De eerste prijs Chrysant Santini is uitgereikt aan Van Helvoort Company uit Brakel. De zeer grote uniforme 'Doppia' viel de jury op door de gelijkmatige verdeling van de kleuren paars en wit. Een prachtige bicolor chrysant.

De 'Daydream' van Zentoo uit Honselersdijk is zeer uniform in zijn bloemenpracht en hierdoor een sprekende verschijning. Dit maakt de 'Daydream' een waardige winnaar van de eerste prijs Chrysant Tros 2024.

De eerste prijs Chrysant Pluis 2024 is in de wacht gesleept door Decorium/Arcadia. De 'Topspin' met zijn grote bloem en vele bloemlinten straalt kracht uit.

De 'Daydream' van Zentoo uit Honselersdijk is ook als winnaar van de Vakprijs Chrysant 2024 uit de bus gekomen. Deze beauty is door de jury unaniem verkozen als overall winnaar, omdat hij echt indruk maakt met zijn sprekende verschijning.

Winnaars van de keuringen Freesia

Prijsuitreiking Freesia
De eerste prijs voor Freesia Enkel Kweker 2024 is toebedeeld aan freesia 'Monaco'. Deze valt regelmatig in de prijzen. Dit jaar heeft kweker Barendse Freesia uit 's-Gravenzande met 9,46 punten de prijs in de wacht gesleept. De bloem is mooi op rijpte en prachtig lichtroze gekleurd.

Tesselaar Freesia uit Heerhugowaard heeft de eerste prijs voor Dubbel kweker gewonnen. In deze categorie heeft hun lichtroze 'Rosario' zich met 9,49 punten onderscheiden met zware takken en goede kwaliteit. De jury noemde de 'Rosario' een lust voor het oog. Er waren dit jaar diverse kwekers die met 'Rosario' een gooi deden naar de winst.

De eerste prijs voor de Freesia Enkel Veredelaar is uitgereikt aan Van den Bos Flowerbulbs uit Honselersdijk. Met hun freesia 'Monaco' hebben zij met 9,51 punten wederom hoge ogen gegooid. De lichtroze en gele blaadjes maakt deze bloem heel fotogeniek en is daarmee de winnaar geworden in deze categorie.

Strawberry Swirl van Penning Freesia uit Honselersdijk heeft met 9,61 punten de eerste prijs voor Dubbel Veredelaar gewonnen. Deze sublieme freesia beschikt over een schitterende tekening in de bloemblaadjes en werd unaniem verkozen tot mooiste van de show. De inzender van de winnende vaas is Van den Bos Flowerbulbs.

De Vakprijs voor de Beste Teelprestatie is voor Barendse Freesia uit 's-Gravenzande. Met de twee ingezonden vazen, gevuld met dubbelrode Fuego en zachtroze Monaco, heeft Barendse Freesia indruk gemaakt. Beide vazen scoorden een 9,46!

De Freesia- en Chrysantenshow is in Keukenhof te zien tot en met 2 april.

bron: Keukenhof

Publicatiedatum: