Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantform op bezoek bij Lely

Ruim 35 leden van Plantform, allen potplantenkwekers, waren aanwezig op een rondleiding bij Lely in Maassluis en de aansluitende ledenvergadering. De middag stond in het teken van automatisering en digitalisering.

Na de rondleiding op de productievloer waar robot-oplossingen voor de melkveehouderij geassembleerd worden gaf Coert van Lenteren, Head of Farm Development, een toelichting op Smart Farming en welke oplossingen Lely hiervoor ontwikkelt en wereldwijd afzet.

Op de ledenvergadering werd de status van het jaarplan 2024 gepresenteerd en actuele zaken uitgelicht en met de aanwezigen bediscussieerd: o.a. de doelstellingen over de toepassing van Floriday, processtandaardisering voor productlabels en – stickers, onderzoek naar gebruikstevredenheid van ERP-software en praktische toepassingen van AI in marketing- en verkoopomgeving.

Ook werd Arno van Veen (Agritect) met warme woorden en een bloeiende attentie bedankt voor zijn jarenlange inzet als sparringpartner voor het Plantform-bestuur. "Blijf als potplantenbedrijven zelf in de regierol als het gaat om digitaliseringsprocessen die bedrijfskritisch zijn", was zijn advies in het dankwoord.

Over PlantformPlantform is een samenwerkingsverband van zo'n 60 potplanten kwekers, waarin men gezamenlijk de mogelijkheden en uitdagingen op het gebied van digitalisering en kunstmatige intelligentie in de sector onderzoekt en hier 'visie' op formuleert. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier.

Publicatiedatum: