Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

300.000 plantjes oppotten bij Jariniweer

Tholen - Het is spits bij Jarini Dienstverlening en met soms wel 14 ploegen wordt er keihard gewerkt om overal en nergens planten op te potten en uit te zetten.

Een klant waar het bedrijf zich al 11 jaar trouw meldt is de kwekerij van Alex Schoenmaker. Zoals bij de meeste het geval is, moet ook hier in korte tijd een enorme hoeveelheid stek opgepot worden. "Zo'n 300.000", vertelt Alex, "en daar hebben wij de capaciteit niet voor. Jarini heeft het machinepark en dus hoef ik geen grote investeringen te doen in materiaal dat ik maar eens per jaar nodig heb. Daarbij doen ze het goed en snel en trouw, dus dat is het beste van twee werelden."

Levi draait dit jaar het veld vol. Na vijf jaar is hij sinds dit jaar ploegbaas

Nieuw dit jaar is dat er gewerkt wordt met een nieuwe transportband van Akker Transport Systems. "We hebben het assortiment uitgebreid", vertelt Robert van den Akker, "we hadden al banden van 17, 21, 25 en 30cm breed, maar nu dus ook van 45cm. Die hebben we er in eerste instantie bij genomen op vraag van klanten uit de veiling die, letterlijk, dozen schuiven, maar je kan er ook prima trays op kwijt en dat is toevallig hier weer erg handig. De band is helemaal nieuw, we hebben hem zelf gebouwd en hij is zowel te koop als te huur. Hij is in snelheid regelbaar en komt standaard in 6 meter, maar maatwerk is mogelijk."


De tent van waaruit de planten hun weg vinden naar het veld

Jariniweer
Daarnaast is er een innovatie van een hele andere orde. "De mannen van Jarini zijn buiten aan het werk op het containerveld en ze hebben echt nog nooit geklaagd, maar altijd als ze komen is het pokkenweer", vertelt Alex. "Of, zoals wij dat zijn gaan noemen, Jariniweer. Koud, hagel, wind, dat. Ik zit dan vanuit mijn kantoortje te kijken en schaam me zowat, maar nu hebben we er iets op gevonden. Op het plein midden op het veld hebben we een partytent neergezet en staan de mannen droog. Bovendien kunnen ze consistenter werken, omdat ook alle spullen en materialen droog staan."

Transportsysteem van Akker Transport Systems, Robert van der Akker

Pluimhortensia
Alex Schoenmaker is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de veredeling, vermeerdering en productie van pluimhortensia. Men beschikt over een proef- en showtuin, eigen opkweek en tot slot nog een eigen productielocatie. Er wordt nauw samengewerkt met een collectief kwekers die de genetica, onder de merknaam 'Living Creations', in de markt zet. Het stukje eigen opkweek is bedoeld om de nieuwe genetica commercieel uit te proberen. Is een variëteit succesvol, dan pakt doorgaans een van de kwekers het op.


Alex Schoemaker in het veld met de vers opgepotte hortensia's

De opkweek van de jonge planten gebeurt tot slot in potmaat 12 cm. Er moeten ook wel eens kleinere batches worden opgezet en dan gaat het doorgaans om grotere potmaten, maar dat doet men dan zelf.


Eén van de topdames bij Jarini druk bezig met de stekken

Nog een topdame van Jarini, de spin in het web van Jarini, is Serena Meijer. Zij verzorgt, buiten al haar andere werkzaamheden om, de social media voor Jarini. En heeft er mede voor gezorgd dat ook dit project weer een succes is.

Serena Meijer van Jarini

Voor meer informatie:
Alex Schoenmaker
T +31 (0) 172 462 600
info@alexschoemaker.nl
https://www.alexschoemaker.nl/nl/


Akker Transport Systems
Robert van der Akker
T: 0620302241
info@akkertransportsystems.com
https://akkertransportsystems.com/


Jarini Dienstverlening
Daan Kuik
T: 0174 – 516668
info@jarinidienstverlening.nl
www.jarinidienstverlening.nl