Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chatgroepen bieden gezondheidsvoordelen voor planten

Een door de CABI geleid onderzoek toon aan dat de gezondheidsvoordelen van chatgroepen kunnen worden nagebootst om de gezondheid van planten te verbeteren.

Het onderzoek analyseerde de kansen en valkuilen van het gebruik van chatgroepen voor plantgezondheidssystemen. Daarnaast werd onderzocht welke omstandigheden chatroomfuncties versterken. Verder werd er bekeken of de successen in de gezondheidszorg konden werden nagebootst in gezondheidssystemen voor planten.

De wetenschappers van CABI, die samenwerkten met onderzoekers van de Wageningen Universiteit en Lusaka Universiteit (Zambia), richtten hun aandacht op het gebruik van chatgroepen binnen het Plantwise-programma in Ghana, Kenia, Oeganda en Sri Lanka.

Voordelen kunnen worden nagebootst
Het onderzoek werd gepubliceerd in het CABI One Health tijdschrift. Dr. Dannie Romney, een van de auteurs zei: "Onze bevindingen tonen aan dat er bewijs is dat de chatgroepen niet alleen voordelen opleveren voor de menselijke gezondheid, maar dat deze voordelen kunnen worden nagebootst voor planten."

Lees meer op www.phys.org (in het Engels)

Publicatiedatum: