Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bergcamp verwelkomt klanten in nieuwe kas

Tholen - Afgelopen donderdag organiseerde Kwekerij Bergcamp een open dag voor de klanten, de 'Klanten Lentedag'. Uiteraard is 21 maart de start van de lente, maar in meer dan één opzicht was het dit jaar ook voor de kwekerij een nieuwe start. De nieuwe kas is onlangs in gebruik genomen, de eerste campanula's en pelargonium wisselen de laatste cyclamen af en bovendien was het een mooi moment het nieuwe concept Fresh & Fruity onder de aandacht te brengen.


Robert, Tamara en Walter van der Berg bij een presentatie van de verschillende concepten

Het is allemaal bijzonder rap gegaan, vertelt Tamara van der Berg op de open dag. 1 maart vorig jaar werd de grond aangekocht, 6 mei ging de eerste paal de grond in en al in september werden de eerste planten opgezet. Vier maanden later, oftewel begin dit jaar, verlieten die het bedrijf, en al die momenten werden, in lijn met het officieuze motto van het bedrijf "Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken," gevierd.


De vier concepten, van linksboven mee met de klok: de geurende geraniums van 'Fresh & Fruity', Campanula 'Addenda', Pelargonium 'Long Life' en de Cyclamen 'Exclusive'

Fresh & Fruity
Het Fresh & Fruity concept, waaronder de geurende geraniums de markt op komen, werd vorig jaar een samenwerking aangegaan met Pedro Plant. Eigenaar Peter Boekesteijn zocht er een nieuw baasje voor en Bergcamp was van zijn kant op zoek naar een vierde hoofdproduct. Het sluit mooi aan op de andere drie, weet Tamara, en de markt zelf weet er uiteraard al langer van. "Het merendeel is al verkocht, maar er is wat meer opgezet als voorheen bij Pedro Plant, een deel komt dadelijk dus ook op de vrije markt beschikbaar."


Walter laat zien dat het bandensysteem ook een oversteek kan maken over het pad heen

Uit alles blijkt dat de familie Van der Berg trots is op het resultaat. De nieuwe kas meet 4.3 ha en is gebouwd aan het bestaande bedrijf aan de Hoogweg in De Lier. Het bedrijf is voorzien van een eb- en vloedvloer, een nieuwe verwerkingsruimte en ook is het qua techniek (water, klimaat, interne logistiek) om door een ringetje te halen.


Met deze machine van van Degramec kunnen planten worden uitgezet


De nieuwe buffer glimt nog


De stekrobot aan het werk


Planten zoeven door de kas


Zie eens hoe lekker de planten ruiken

Voor meer informatie:
Kwekerij Bergcamp
Oudecampsweg 11
2678 NN De Lier
www.bergcamp.nl