Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense veteranen bezoeken DutchFlora

In maart bezocht een groep Oekraïense veteranen DutchFlora. Dit bezoek werd georganiseerd door de Netherlands For Ukraine Foundation en de Stichting De Leeuw Kyiv, met steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Oekraïne.

In maart wordt in Oekraïne Internationale Vrouwendag gevierd, en zijn de snijbloemen uit Nederland doorgaans erg gewild. Tegelijkertijd is de samenwerking tussen Nederland en Oekraïne in de sierteeltsector niet beperkt tot snijbloemen; het omvat ook de levering van een breed scala aan plantmateriaal, technologieën en apparatuur voor de teelt in de vollegrond en in kassen.

De veteranen en hun familieleden werden ingewijd in het gehele groeiproces van de tulpen, van het opslaan, planten tot aan het sorteren en verpakken voor verdere verzending.

De vertegenwoordigers van DutchFlora gaven antwoord op de talrijke vragen van de veteranen over de bloemenbusiness in Nederland en internationale samenwerking.

Volg deze link om het artikel van NH Nieuws te lezen en een video over het bezoek te bekijken.

Twee jaar geleden hadden veel veteranen gewone burgerbanen, maar na de Russische invasie in Oekraïne leerden ze hoe ze soldaten moesten zijn en kregen ze hun militaire specialisaties. Ze staan open om nieuwe dingen te leren. Alle deelnemers aan de studiereis gaven toe dat het een zeer nuttig bezoek was en ze namen actief deel aan de planning van verdere studiereizen binnen het project.

Als u deel wilt nemen aan het project en de veteranen wilt uitnodigen naar uw kwekerij of faciliteit, neem dan contact op met Kateryna Volianska greenvolia@gmail.com.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: