Jordy van den Berg gaat, in navolging van zijn vader Ferry, de boksring in. Vijf jaar geleden vond het eerste Boksgala Westland plaats. Ferry deed mee. Het evenement vindt in 2024 opnieuw plaats. In samenspraak met Tony Kleij van Bokschool Tony’s, en de boksers John Dupuis, Roy Wensveen en Ferry van den Berg, zullen op 18 mei volgend jaar 26 dappere boksers voor het goede doel de ring in stappen.

Jordy traint 4 keer per week waarvan 2 keer samen met zijn vader Ferry die het boksen nog niet verleerd is. Ferry, inmiddels 61 jaar, heeft nog even gedacht mee te doen, maar na een zware operatie in 2022 heeft hij definitief besloten na 45 jaar de sport beoefend te hebben niet meer de ring in te gaan.

Achter de schermen monitoren namelijk mensen van de Nederlandse Boksbond het geheel. “Zij hebben ervaring en kijken goed naar of de juiste mensen tegenover elkaar terecht gaan komen in de ring. Het is dus nooit zo dat iemand zes minuten lang in elkaar wordt gebeukt.”

Ferry zegt voor 2024 een mooie selectie te hebben. Dat zijn allemaal Westlandse ondernemers die de strijd aangaan voor goede doelen. Zes minuten, zo lang staan de deelnemers straks in de ring. “Het zijn wel zes hele zware minuten, als je in de ring staat merk je daar niks van. In 2019 hadden we twaalf partijen, waarvoor minimaal 24 boksers nodig zijn. We hopen deze keer iets meer te kunnen bieden. Toen hadden we bijvoorbeeld twee damespartijen, maar drie of vier zou leuk zijn aan de inschrijftafel."

Leven als bokser
Deze boksers trainen minimaal drie keer per week, ze leren hoe ze moeten staan, hoe zich te verplaatsen, hoe te incasseren, maar ook hoe te leven als bokser, want dat is zeker van belang. Het bestuur is behalve met de deelnemers, ook heel blij met de sponsoren die het geheel financieel mogelijk gaan maken. "We gaan er weer een mooi evenement van maken."

Voor meer informatie:
JB Group
Veilingweg 27B
2675 BR Honselersdijk
Tel: 0174-287763
ferry@jbgroep.nl
www.jbgroep.nl