Leverancier van batterijopslagsystemen Watts In Store heeft een eerste 3C batterijsysteem in Nederland aangesloten bij peren- en chrysantenkwekerij Leeuwis Flowers & Fruit. De batterij wordt geleverd inclusief software die Leeuwis in staat stelt om realtime te handelen op de energiemarkt. Hierdoor kan de batterij zeer snel worden opgeladen wanneer de energietarieven laag zijn en in rap tempo teruggeleverd worden als de energietarieven hoog zijn.

Het bedrijf wilde zijn energiekosten verlagen en slim inspelen op vraag en aanbod van energie. Na een analyse en advies van Watts In Store, besloot Leeuwis Fruit, in dit traject ondersteund door Arjan Vedder (Vedder Advies), om voor een batterijsysteem te gaan. De batterij wordt gecombineerd met een slimme aansturing via software geleverd door Enova en maakt het voor het bedrijf mogelijk om de energie op te slaan wanneer de energietarieven laag zijn en deze terug te leveren of zelf te gebruiken wanneer de energietarieven hoog zijn. Hierdoor kan het bedrijf profiteren van de fluctuaties op de energiemarkt en zijn energiekosten aanzienlijk verlagen.

3C betekent dat de batterij in 20 minuten geladen of ontladen kan worden. Daarmee kan het optimaal profiteren van de dynamische tarieven op de energiemarkt. En zo helpt men ook bij het ontlasten van het volle stroomnet. Bij deze toepassing van de batterij wordt gebruik gemaakt van de reeds gecontracteerde netcapaciteit op het stroomnet. Leeuwis Fruit maakt zo dus vaker gebruik van netcapaciteit waarvoor men het hele jaar betaalt maar niet altijd nodig heeft.

Voor meer informatie:
Willem van der Heijden
Watts in Store
Willem.vanderheijden@wattsinstore.nl
https://www.wattsinstore.nl/