Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende samenwerking tussen Arcadia Chrysanten, Koppert en Houweling

De roofmijten die Arcadia Chrysanten in De Lier gebruikt ,worden ingevlogen. Dat gebeurt in emmers van Houweling, die bij Koppert worden afgevuld met roofmijten en voer, zodat deze onderweg naar de vijand in de kassen van de chrysantenkweker wat te eten hebben en fit aankomen om de plagen in het gewas aan te pakken.

Na het uitzetten van de roofmijten blijven lege emmers over. Voorheen verdwenen die in de container bij het restafval, maar nu niet meer. Locatiemanager Bastiaan Zwinkels: “We verzamelen de lege emmers netjes in een door Houweling beschikbaar gesteld inzamelmiddel. Is die vol, dan volstaat een belletje naar Koppert en die schakelt Houweling in om de volle inzamelkooi om te wisselen voor een lege.”

De bewuste emmers worden vervolgens gerecycled, waarna ze een nieuw leven krijgen. Ze worden dan trouwens niet meer ingezet voor foodtoepassingen. Op deze manier heeft Arcadia geen omkijken meer naar deze afvalstroom én blijven waardevolle grondstoffen in de keten.

Voor meer informatie:
Houweling Group
www.houweling.com

Publicatiedatum: