Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Euro Plant Tray wint prijs met herbruikbare verpakking

Euro Plant Tray heeft op 14 november 2023 de "Reusable Innovation Prize" gewonnen van de Deutsche Umwelthilfe eV (DUH) en de Initiative Mehrweg Foundation (SIM). Sinds 2006 erkennen DUH en SIM prestaties en initiatieven die bijdragen aan de vooruitgang of oprichting van herbruikbare systemen met deze prijs. De erkenning van Euro Plant Tray in 2023 is een speciale onderscheiding van de plantensector.

Barbara Metz, directeur van DUH: "We zijn blij dat de sector sinds 2021 actief heeft gereageerd op onze kritiek op overmatige gebruik van wegwerpverpakkingen en herbruikbare oplossingen ontwikkelt." De prijs is volgens Metz voor alle leden die investeerden in kennis en personeel wat leidde tot de herbruikbare verpakking.

BGI eV, medeoprichter van de EPT-coƶperatie, is verheugd over de erkenning en plant de uitbreiding van herbruikbare lades, met plannen voor de introductie van twee EPT-laden in het Normpack 400-industrieformaat tegen medio 2024. Frank Zeiler, Managing Director van BGI, benadrukte het belang van het EPT-initiatief als teken van betrokkenheid bij milieu issues en hoopte dat meer bedrijven zich zouden aansluiten bij de bestaande 30 Europese leden om de acceptatie van deze herbruikbare oplossing te vergroten.

Voor meer informatie:
BGI
bgi-ev.de

Publicatiedatum: