Euro Plant Tray heeft op 14 november 2023 de "Reusable Innovation Prize" gewonnen van de Deutsche Umwelthilfe eV (DUH) en de Initiative Mehrweg Foundation (SIM). Sinds 2006 erkennen DUH en SIM prestaties en initiatieven die bijdragen aan de vooruitgang of oprichting van herbruikbare systemen met deze prijs. De erkenning van Euro Plant Tray in 2023 is een speciale onderscheiding van de plantensector.

Barbara Metz, directeur van DUH: "We zijn blij dat de sector sinds 2021 actief heeft gereageerd op onze kritiek op overmatige gebruik van wegwerpverpakkingen en herbruikbare oplossingen ontwikkelt." De prijs is volgens Metz voor alle leden die investeerden in kennis en personeel wat leidde tot de herbruikbare verpakking.

BGI eV, medeoprichter van de EPT-coƶperatie, is verheugd over de erkenning en plant de uitbreiding van herbruikbare lades, met plannen voor de introductie van twee EPT-laden in het Normpack 400-industrieformaat tegen medio 2024. Frank Zeiler, Managing Director van BGI, benadrukte het belang van het EPT-initiatief als teken van betrokkenheid bij milieu issues en hoopte dat meer bedrijven zich zouden aansluiten bij de bestaande 30 Europese leden om de acceptatie van deze herbruikbare oplossing te vergroten.

Voor meer informatie:
BGI
bgi-ev.de