in nieuw boek

Uniform meetprotocol met focus op datagedreven telen

Tholen - De mensen achter het dikke boek vol theorie over Het Nieuwe Telen en Plant Empowerment hebben een nieuw boek geschreven: Plant Empowerment, digitaal telen. Daarin presenteren zij een uniforme monitoringstool. “Wij merkten dat er behoefte was aan meer gedetailleerde informatie over hoe je moet meten”, geeft Jan Voogt namens het team van Plant Empowerment de reden voor het boek aan. Op een bijeenkomst over de impact van efficiënt telen overhandigde hij het eerste exemplaar aan Jeroen Sanders van Vertify.

In het boek ligt de nadruk op datagedreven telen. Het is een manier van telen die dankzij technologische vorderingen steeds beter toegankelijk is voor telers. Cruciaal voor datagedreven telen is wel dat de data kloppen. De metingen moeten dus goed zijn. “Hoe mooi zou het zijn als iedereen dat straks op dezelfde manier zou doen”, sprak Jan alvast de hoop uit.

Niet dat het boek ‘de laatste wijsheid’ is overigens, haastte hij zich te zeggen. De hoop van de makers is om ‘eendrachtig’ samen met de sector aan het boek te blijven werken, bijvoorbeeld met verfijning van de theorie per gewas.


Jan Voogt overhandigde het eerste exemplaar aan Jeroen Sanders van Vertify

De makers willen het boek via Kas als Energiebron vrij beschikbaar stellen. Nog dit jaar, of uiterlijk in het eerste kwartaal van 2024.

Voor meer informatie:
Kas als Energiebron
info@kasalsenergiebron.nl
www.kasalsenergiebron.nl

Plant Empowerment Academy
info@plantempowerment.academy
www.plantempowerment.academy


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.