Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Antagonistische micro-organismen vertragen infectie van Fusarium oxysporum in gerbera

Antagonistische micro-organismen kunnen de infectie van Fusarium oxysporum in gerbera planten vertragen. Dat blijkt uit een onderzoek van de WUR met als titel "Biorationals binnen IPM tegen ondergrondse ziekten in gerbera teelt". Verder blijkt uit het onderzoek dat F. oxysporum f.sp. gerberae gerbera kan besmetten zowel via bovengrondse delen als via de wortel. De infectie via de wortel gaat sneller omdat deze zich met de sapstroom via de haarvaten door de plant kan verspreiden.

De niet pathogene Fusarium remt het aantal plaatsen waarop infectie plaatsvindt, leidt tot kleinere infectiehaarden in het weefsel en lijkt zich vooral te beperken tot groei rondom de cellen en niet of minder in de cellen zelf. Verder blijkt dat de niet pathogene Fusarium het aantal plaatsen waarop infectie plaatsvindt remt. Dat leidt ook tot kleinere infectiehaarden in het weefsel en lijkt zich vooral te beperken tot groei rondom de cellen en niet of minder in de cellen zelf. Ook zijn er twee andere antagonisten tegen plantpathogene (GFP)-Fusarium getest in planta. Streptomyces k61 en Trichoderma asperellum T34 beperken de groei van (GFP)- F. oxysporum f.sp. gerberae in de plant, al lijken deze soorten iets minder de plantpathogene Fusarium te remmen dan F. oxysporum Fo47.

Bron: WUR

Publicatiedatum: