Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Caroline van den Hoek, Syngenta

"Laat je niet verrassen door trips"

Tholen - Afgelopen maanden is het veelal donker en nat geweest en de aandacht is dan niet altijd gericht op een klein beestje zoals trips. Maar nu we steeds langere dagen hebben en de temperaturen in de kas flink toenemen, is het van groot belang om de tripsontwikkeling tijdig te stoppen of af te remmen, zodat je niet de rest van het jaar blijft vechten tegen trips. Goed scouten en tijdig biologie inzetten blijft de basis. Maar wat als je nu al hoge aantallen trips op de vangplaat en in het gewas tegenkomt?

Caroline van den Hoek van Syngenta adviseert niet te lang te wachten om trips aan te pakken: "Mainspring bevat de werkzame stof cyantraniliprole en werkt vooral door middel van opname en heeft maar een beperkte contactwerking. De actieve stof wordt vlot opgenomen in de waslaag."

Omdat trips een oppervlakkige schraper is, is haar advies om bij Mainspring naast de lokfructose geen andere hulpstof toe te voegen. Door het toevoegen van de lokfructose gaat de trips actiever van het blad schrapen waardoor zij in een korte tijd meer werkzame stof binnen krijgt wat resulteert in een hoger dodingspercentage. Om deze reden dient altijd lokfructose toegevoegd te worden aan Mainspring als het gaat om tripsbestrijding.

Pas Mainspring met lokfructose toe met een interval van 7 dagen tussen de 2 bespuitingen (maximaal 2 toepassingen per teeltcyclus / blok, 60 dagen tussen 2 blokken). Zorg bij de toepassing voor een goede bedekking van het gewas. De juiste spuittechniek is hierbij van groot belang.

Wissel na 2 bespuitingen af met middelen uit een andere chemische groep voor een goed resistentiemanagement.

Voor meer informatie:
Syngenta Crop Protection
Caroline van den Hoek
Tel.: +31 (0)6 82 68 99 36
[email protected]
www.syngenta.nl