Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Meule, The HC Companies

"Deze nieuwe categorie trays is niet alleen duurzamer, maar bespaart ook arbeid, tijd en ruimte"

Producten die de teelt verduurzamen en besparen op arbeid kunnen bijna als vanzelf op belangstelling rekenen. Zo ook de Low-Profile-tray van The HC Companies. Deze nieuwe tray werd geïntroduceerd tijdens Cultivate'23 en trok veel belangstelling. In onderstaande artikel vertelt sales manager Richard Meule meer over de voordelen van deze tray en hoe deze aansluit bij de huidige ontwikkelingen in de markt.

Duurzaamheid
Duurzaamheid, het gebruik van gerecycled plastic en de vermindering van plastic worden steeds belangrijkere onderwerpen in Noord-Amerika. Deze tray voldoet aan alle eisen, vertelt Richard. "Het is duurzamer omdat het product gemaakt is van gerecycled materiaal en 30% minder plastic bevat, waardoor het ook 30% lichter is dan een standaard polystyreen tray. En omdat de trays gemaakt zijn van polypropyleen zijn ze gemakkelijker te recyclen."

Richard Meule presenteert de Low-Profile-tray tijdens Cultivate'23

Besparen op tijd en arbeid
Arbeid lijkt tegenwoordig een van de grootste uitdagingen te zijn voor Noord-Amerikaanse telers en daarom zijn ze op zoek naar manieren waarmee ze hierop kunnen besparen. Volgens Richard kan de Low-Profile-tray hiervoor op verschillende manieren worden ingezet. "Ten eerste worden de potten en trays 'voorgemonteerd' naar telers verzonden, wat niet alleen arbeid, maar ook tijd bespaart. Normaal gesproken worden de trays en potten apart verzonden en door de werknemers in de kas in elkaar gezet. Met deze gebundelde potten hebben we dat al in onze fabriek gedaan en kant-en-klaar naar de teler verzonden. Bovendien kunnen er meer trays per persoon worden gehanteerd; één persoon kan in elke fase tot 4 trays tegelijk op ergonomische wijze verplaatsen, terwijl traditionele trays slechts met twee tegelijk kunnen worden gedragen. En als we het over etiketten hebben, versnellen de sleuven het labelen en kunnen deze worden gebruikt door geautomatiseerde labelsystemen."

Etiketten kunnen op verschillende manieren aan de pot en tray worden bevestigd.

Ruimtebesparend
Een ander voordeel is de stapelbaarheid van de trays. "De gebundelde potten zijn stapelbaar en zoals je op de foto hierboven kunt zien, nemen 8 gewone trays (met 80 potten) evenveel ruimte in als 50 Low-Profile-trays (met 500 potten). In het magazijn betekent dit een vermindering van 20% van het aantal verzonden en opgeslagen pallets en geen gedeeltelijke pallets met overtollige potten. Ook bij de retailers nemen de lege trays minder ruimte in beslag voor retourzending of recycling."

Meer voordelen
Bovenop de hierboven genoemde voordelen, verkleinen de beveiligde potten "de kans op beschadiging van planten, zijn ze volledig af te borstelen vanaf de bovenkant, kunnen ze snel en probleemloos worden verhandeld met een uitstekende merkbekendheid, hebben ze geen scherpe randen, kunnen ze gemakkelijk met één hand worden losgeklikt en heeft de tray dezelfde grootte als traditionele trays, waardoor ze goed passen op bestaande karren en in bestaande teeltruimtes.

Voor meer informatie:
The HC Companies
www.hc-companies.com

Publicatiedatum: