Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Datasynchronisatie is nodig om energietransitie beter te laten verlopen"

Binnen de Energietransitie in de glastuinbouw zijn vele partijen en organisaties actief. Publieke partijen hebben een wettelijke taak om te registeren, terwijl analyses door onderzoeksinstellingen inzichten geven over ontwikkelingen van de transitie. Verschillende cijfers staan met elkaar in verband: doelstellingen, prognoses, realisaties en beschikkingen geven naast elkaar indrukken van de ontwikkelingen in de energietransitie. Glastuinbouw Nederland werkt aan de ontwikkeling en uitrol van een monitoringstool, waarmee individuele bedrijven op een eenduidige manier energieverbruik zullen registreren zodat de administratie te vergelijk valt als basis voor CO2-emissie en ontwikkeling per bedrijf daarbij. Dat laat Greenport West-Holland weten.

Verschillende partijen verzamelen data en monitoren vanuit andere belangen en doelstellingen en het lijkt een uitdaging om deze partijen samen te brengen. Om de gebiedsvisies naar de toekomst toe beter te onderbouwen en te vergelijken en in samenhang te laten zijn met lokale (gemeenten), regionale (Provincie) en nationale rapportages en monitoring, is het binnen Greenport West-Holland wenselijk inventarisatie uit te laten voeren. Hierdoor wordt een overzicht duidelijk dat als basis kan dienen voor beter vergelijk en samenwerking. Het is de verwachting dat een goede datacombinatie, mits correct georganiseerd en uitgevoerd, veel kan bijdragen in de inzichten van de ontwikkelingen in de energietransitie van de glastuinbouw. Dat zal kwantitatieve onderbouwing van de gebiedsvisies mogelijk maken.

Bron: Greenport West-Holland

Publicatiedatum: