Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zonnepark op glastuinbouwgrond Tinte ‘uitzondering op de regel’

Aan de Konneweg in Tinte is gestart met de bouw van een zonnepark van 13,3 hectare. Het project moet in september 2023 operationeel zijn. Het project verrijst op glastuinbouwgrond en dat roept vragen op in de glastuinbouw. Glastuinbouw Nederland kreeg van leden de vraag welk standpunt de brancheorganisatie inneemt over dit zonnepark. Glastuinbouw Nederland is namelijk, net als LTO Nederland, tegen gebruik van agrarische gronden voor zonnepanelen.

Het ontwerpbesluit voor dit tijdelijke zonnepark is al op 29 juni 2022 gepubliceerd. In overleg met de regio heeft Glastuinbouw Nederland destijds een zienswijze ingediend, waarin met drie kanttekeningen.

De belangrijkste reden voor Glastuinbouw Nederland om (onder een aantal voorwaarden) toch in te stemmen met de realisatie van het zonnepark op glastuinbouw is dat het om een kavel gaat dat 'incourant voor glastuinbouw' is vanwege een hoogspanningsmast midden op het perceel en een leidingstraat voor olie en gas.

Dubbel ruimtegebruik
Glastuinbouw Nederland was en blijft tegen de realisatie van zonneparken op duurzame glastuinbouwpercelen. In het statement n.a.v. dit park laat men weten in te zetten op dubbel ruimtegebruik. In duurzame glastuinbouwgebieden kunnen zonnepanelen worden aangelegd op bedrijfsruimten en bassins.


Zonnepark Tinte

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: